Nemecký regionálny klub si uctil neonacistu, od zväzu ho čakajú postihy

NETKY.SK • 12 Marec 2019, 14:05 • 2 min
Nemecký regionálny klub si uctil neonacistu, od zväzu ho čakajú postihy

BERLÍN - Regionálny nemecký klub Chemnitzer FC pred a počas víkendového ligového stretnutia proti VSG Altglienicke (4:4) šliapol poriadne mimo, keď viackrát vzdal úctu zosnulému neonacistovi Thomasovi Hallerovi.

slovakia

left justify in out

Ten patril medzi najznámejších chuligánov tohto klubu a v minulosti jeho bezpečnostná firma pracovala pre Chemnitz. Na základe toho po víkende rezignoval šéf klubu Thomas Uhlig, pracovník zodpovedný za komunikáciu Maximilian Gloes a pre klub prestala pracovať aj jeho dlhoročná fanúšička, politička Peggy Schellenbergerová.

 

Okrem minúty ticha či transparentov na tribúnach prekročil hranicu aj útočník domácich Daniel Frahn, ktorý po strelení gólu ukázal spod dresu tričko úzko späté s nacistickou scénou.

Viceprezident Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Rainer Koch v pondelok povedal, že zväz sa dištancuje od všetkých aktivít v klube Chemnitzer FC a verí, že regionálny zväz (NOFV) incident poriadne vyšetrí a vinníkov potrestá. Ako sa vyjadrili zástupcovia NOFV, klub z mesta Chemnitz aj spomenutý útočník Daniel Frahn môžu očakávať postihy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies