99% odstráni logo UNICEF zo svojich spotov

NETKY.SK • 1 Marec 2012, 07:44 • 2 min
99% odstráni logo UNICEF zo svojich spotov

99% odstráni logo UNICEF zo svojich spotov - Politika Logo Detského fondu OSN (UNICEF) by malo v najbližších dňoch zmiznúť z volebných spotov hnutia 99% - občiansky hlas. Dôvodom sú námietky medzinárodnej organizácie voči politickému spotu Oni o tom nemus

slovakia

left justify in out

img

Logo Detského fondu OSN (UNICEF) by malo v najbližších dňoch zmiznúť z volebných spotov hnutia 99% - občiansky hlas. Dôvodom sú námietky medzinárodnej organizácie voči politickému spotu "Oni o tom nemusia vedieť", kde sa v zábere objavuje dieťa, ktoré hrá futbal v tričku FC Barcelona s logom UNICEF.
      "Detský fond UNICEF, ani náš partner FC Barcelona neudelili súhlas žiadnej politickej strane na použitie svojho loga v kampani. Za viac ako 65 rokov svojej histórie sa UNICEF nestretol s podobným prípadom," komentovala prípad tlačová tajomníčka organizácie Anna Beňová. UNICEF si už dokonca vyžiadal právne stanovisko k tejto veci.
      Hovorkyňa politického subjektu Michaela Salajová poukázala, že nešlo o zámer a hnutie si túto skutočnosť všimlo až po upozornení. "99% nepožiadalo UNICEF o použitie loga, nakoľko nebolo cieľom ani úmyslom na toto logo poukázať v kampani... Ospravedlňujeme sa za vzniknuté nedorozumenie a dávame logo zo spotu odstrániť," komentovala Salajová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies