MS v hokeji: V boji o bronz uspeli Američania, Nemci opäť bez cenného kovu

NETKY.SK • 6 Jún 2021, 17:04 • 2 min
MS v hokeji: V boji o bronz uspeli Američania, Nemci opäť bez cenného kovu

RIGA - Súboj o bronzové medaily na majstrovstvách sveta v hokeji v lotyšskej Rige sa skončil suverénnym triumfom tímu USA nad Nemeckom 6:1.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Američania vybojovali dvadsiatu medailu zo svetových šampionátov v hokeji, z toho deviatu bronzovú (bilancia 2-9-9). Od roku 2013 zavesili bronzové medaily na krk amerických hráčov už po štvrtý raz. 

 

 

Nemci naproti tomu zaznamenali posledný medailový úspech ešte na zimných olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018, kedy ich zastavila až Kanada až vo finále. Z MS sú na tom biedne, posledný cenný kov pochádza ešte z roku 1932 (bronz).

 

Prvý gól po chybe Nemcov 
Hneď v úvode zápasu mali Nemci šancu skóroval v štvorminútovej presilovej hre, ale gól nedali. Úvodný zásah súboja o 3. miesto sa zrodil v šiestej minúte po chybe Matthiasa Plachtu. V útočnom pásme Nemcov ho obral o puk Christian Wolanin, prešiel s ním cez celé klzisko a zoči-voči brankárovi Nemcov Felixovi Brückmannovi nezaváhal.

 

 

Američania definitívne zlomili Nemcov v polovici zápasu, keď v rozpätí necelých šiestich minút strelili ďalšie štyri góly. Ich autormi boli Conor Garland, Jack Drury, Jason Robertson a Trevor Moore. 

V tretej tretine sa zápas už len dohrával. Nemci sa dočkali gólu útechy v 50. min, keď Dominik Bittner po prihrávke Dominika Kahuna prekonal Calvina Petersena. O 25 sekúnd neskôr Ryan Donato stanovil konečnú podobu výsledku na 6:1 pre tím USA.

 


Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji - Riga (Lot.) - zápas o 3. miesto:
USA - Nemecko 6:1 (1:0, 4:0, 1:1)
Góly: 6. Wolanin, 27. Garland (Robertson, Wolanin), 29. Drury (Chmelevski), 32. Robertson (Garland, Thompson), 53. Moore (Garland, Thompson), 50. Donato (Clendening, Thompson) - 50. Bittner (Plachta, Kahun)

 

Zostávajúci program:

finále: Fínsko - Kanada (19.15)

Známe konečné poradie MS 2021: 3. USA, 4. Nemecko, 5. Rusko, 6. Švajčiarsko, 7. Česko, 8. Slovensko, 9. Švédsko, 10. Kazachstan, 11. Lotyšsko, 12. Dánsko, 13. Nórsko, 14. Veľká Británia, 15. Bielorusko, 16. Taliansko.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies