6 tipov, ako komfortne stráviť festival v stane

NETKY.SK • 18 Jún 2019, 15:33 • 2 min
6 tipov, ako komfortne stráviť festival v stane

BRATISLAVA - Kempovanie v posledných rokoch získava na popularite. Výskumy dokazujú, že pobyt v prírode má pozitívne účinky na naše fyzické i psychické zdravie. Čo ale ak chcete stráviť noc na festivale v stane? Prinášame vám 6 tipov, aby sa váš pobyt na festivale nezmenil v horor.

slovakia

left justify in out

Mnohí ľudia majú voči festivalom výhrady. Vraj nezvládnu spať v stane, je to nepohodlné a boja sa svojho diskomfortu. Pritom to nie je nič strašné a na svoj pobyt v stane môžete ešte príjemne spomínať. 

 

Predovšetkým pohodlie


Spanie v stane nemusí byť vždy príjemné. Ak však máte kvalitný stan, nie je sa čoho obávať. Pri výbere je dôležité myslieť na dostatok miesta pre požadovaný počet osôb, ale napríklad aj na úložný priestor. Prieskumy ukazujú, že v prírode strávime viac ako 2 noci za rok a na to už je dobré sa lepšie vybaviť. V neposlednom rade nezabudnite na to, že stan by mal byť z kvalitného materiálu, aby vám pri daždi nepadali kvapky celú noc na hlavu. Ideálne je mať stan, ktorý je dvojplášťový, pohodlne sa do neho zmestia 3 osoby a je vybavený moskytiérou, vetracím okienkom a dostatkom úložného priestoru.

Kvalitný spánok

 

Pri odpočinku a regenerácii tela je dôležitý kvalitný spánok. Nechcete sa predsa prebudiť celí zmrzačení. Preto sa sústreďte na správny výber karimatky a spacákov. Karimatky sú neodmysliteľnou súčasťou pre stanovanie. Zaisťujú izoláciu, aby vám od zeme nebola zima a tiež pohodlie. Ak máte radi komfort aj pri spaní v stane, tak si určite nezabudnite zaobstarať samonafukovaciu karimatku, ktorá vám zaručí väčšie pohodlie. Ich ceny začínajú už od 10 eur.

 

img

 

Osvetlenie do stanu či na výlety


V lese je väčšia tma, než na čo ste zvyknutí z mesta. Nech nie ste prekvapení, že nevidíte ani na krok. Vo vašej výbave by pre tieto prípady nemala chýbať baterka alebo najlepšie čelovka. My odporúčame čelovku, pretože máte voľné ruky pri možnom páde na zem a môžete tak predísť vážnejšiemu zraneniu.


Nezabudnite na drobnosti


Či už vyrazíte na akúkoľvek dovolenku, je dobré mať so sebou kompletnú lekárničku. Repelenty sa tiež nikdy nestratia. A nezabudnite aj na nôž. Vybrať si môžete nôž s jednou britvou alebo multifukčný nôž. Nôž vám môže pomôcť pri nečakaných udalostiach, ktoré v prírode obvykle nastanú.
 

Voda hneď pri stane


Vždy by ste mali myslieť na to, že areál festivalu je príliš veľký a vždy mať pripravenú fľašu minerálky alebo fľašu napustenú vodou z cisterny, ktoré sa vždy na festivaloch nachádzajú. 

 

Štuple do uší

 

Chystáte sa spať a hudba na festivale stále nie a nie skončiť? Všade naokolo je tiež hluk, preto je ideálne mať so sebou štuple do uší, ktoré stoja v lekárni približne 80 centov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies