Nemecké pivo je v krajinách mimo Európskej únie čoraz obľúbenejšie

NETKY.SK • 18 Apríl 2023, 12:30 • 2 min
Nemecké pivo je v krajinách mimo Európskej únie čoraz obľúbenejšie

WIESBADEN - Nemecké pivo je v krajinách mimo Európskej únie čoraz obľúbenejšie. V roku 2022 sa tam vyviezlo takmer 716 miliónov litrov piva s obsahom alkoholu.

slovakia

left justify in out

V medziročnom porovnaní to znamená pokles o 12 %, podľa údajov, ktoré zverejnil v utorok Spolkový štatistický úrad, sa však za posledných desať rokov vývozy do týchto krajín posilnili o približne dve tretiny. V rámci EÚ sa export nemeckého piva v sledovanom období výrazne oslabil, a to o 27 %.

 

Predaj nemeckého piva na domácom trhu vlani klesol o 11 % na 7,2 miliardy litrov, čo stále tvorilo 83 % celkového odbytu. Počet pivovarov v Nemecku od roku 2012 vzrástol o 12 % na 1507 podnikov. V posledných rokoch sa ich počet znížil, čo súviselo najmä s obmedzeniami počas pandémie koronavírusu. Najviac pivovarov, 41 %, je v spolkovej krajine Bavorsko, za ktorou nasledujú Bádensko-Württembersko a Severné Porýnie-Vestfálsko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies