Archív článkov za Február 2017, strana 3

Otvor článok

VIDEO Černáka priviezli kukláči do Bratislavy: Bude vypovedať v prípade vraždy bossa Sýkoru

1.2 2017 10:40

BRATISLAVA – Kukláči priviezli dnes do pojednávacej miestnosti justičného paláca v Bratislave mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka.

Otvor článok

Úvery na bývanie sa koncom vlaňajška dostali na takmer 22 mld. eur

1.2 2017 10:47

BRATISLAVA - Objem úverov na nehnuteľnosti na Slovensku ku koncu vlaňajška stúpol v medziročnom porovnaní o 14,3 %.

Otvor článok

U.S. Steel je za štvrtý kvartál v strate 105 miliónov USD

1.2 2017 10:51

PITTSBURGH - Americká oceliarska firma U.S. Steel za štvrtý kvartál vykázala stratu vo výške 105 mil. USD, čiže 61 centov na akciu.

Otvor článok

V Anglicku minuli v zime na posily takmer 250 miliónov eur

1.2 2017 10:55

Londýn - Účastníci anglickej futbalovej Premier League minuli na nové posily počas zimného prestupového obdobia takmer 250 miliónov eur. V celej aktuálnej sezóne tak utratené financie na príchody narástli na rekordných 1,6 miliardy eur.

Otvor článok

Príspevok na zateplenie rodinného domu sa zvýši

1.2 2017 10:55

BRATISLAVA – Na zateplenie rodinného domu bude po novom možné získať vyšší príspevok od štátu ako vlani. Vyplýva to z novely zákona o energetickej hospodárnosti budov z dielne Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR, ktorú dnes schválila vláda. Maximálna dotácia stúpne z doterajších 6500 na 8500 eur.

Otvor článok

Bratislavské Staré Mesto už reguluje vjazd áut pod hradom

1.2 2017 10:56

BRATISLAVA - Od tohto týždňa bratislavská mestská časť Staré Mesto reguluje vjazd áut do historickej časti mesta na uliciach Židovská, Mikulášska, Beblavého a Zámocké schody.

Otvor článok

Vláda nesúhlasí s prísnejšími pravidlami na bezúhonnosť pedagógov

1.2 2017 10:59

BRATISLAVA - Nové pravidlá pre posudzovanie bezúhonnosti pedagogických a odborných zamestnancov tak, aby aj zahladenie odsúdenia za určité trestné činy znemožňovalo ich prácu, vláda nepodporuje. Kabinet dnes neodobril návrh novely zákona o pedagogických a odborných zamestnancoch od Lucie Ďuriš Nicholsonovej, Juraja Drobu a Natálie Blahovej (všetci SaS).

Otvor článok

FOTO Nová jednotka boja proti terorizmu a extrémizmu, Fico: Fašizmus sme podcenili

1.2 2017 11:03

BRATISLAVA – Slovensko podcenilo podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) novú vlnu fašizmu a extrémizmu.

Otvor článok

Leonardo DiCaprio sa predstaví v adaptácii knihy The Black Hand

1.2 2017 11:03

LOS ANGELES - Americký herec Leonardo DiCaprio sa predstaví v adaptácii knihy The Black Hand s podtitulom The Epic War Between a Brilliant Detective and the Deadliest Secret Society in American History. Novinku vydá 25. apríla spisovateľ Stephan Talty.

Otvor článok

Opitý mladík nezvládol cúvanie, nemal ani vodičák

1.2 2017 11:06

BRATISLAVA/STRÁŽSKE - Poriadne opitý mladík narazil pri cúvaní do zaparkovaného auta. Dvadsaťštyriročného vodiča Alfy Romeo, ktorý ani nevlastní vodičský preukaz, pri tom dokonca prichytili policajti.

Otvor článok

Fisherovi ukradli päť prsteňov za tituly v NBA

1.2 2017 11:14

LOS ANGELES - Bývalý americký basketbalista Derek Fisher je päťnásobný víťaz NBA, ale jeho triumfy s Los Angeles Lakers mu už nepripomína ani jeden z tradičných prsteňov udeľovaných za titul.

Otvor článok

Britská ekonomika pravdepodobne spomalí

1.2 2017 11:15

BRATISLAVA - Britskú ekonomiku čaká v najbližších rokoch pravdepodobne spomalenie. Vyplýva to z aktuálnej prognózy, ktorú zverejnil v stredu Národný inštitút pre ekonomický a sociálny výskum (NIESR).

Otvor článok

Nicole Kidman rokuje o úlohe v Aquamanovi

1.2 2017 11:17

LOS ANGELES - Austrálsko-americká herečka Nicole Kidman sa možno predstaví v akčnej snímke Aquaman. Ako informoval magazín The Hollywood Reporter, 49-ročná rodáčka z Honolulu je s tvorcami projektu v počiatočnom štádiu rokovaní.

Otvor článok

Richter: Zmeny v programovom výbere sú kompromisným riešením

1.2 2017 11:23

BRATISLAVA - Zmeny v programovom výbere dôchodkov z 2. piliera sú kompromisným riešením, na ktorom sa zhodli strany vo vládnej koalícii. Skonštatoval to minister práce Ján Richter (Smer-SD) na záver diskusie o novele zákona o starobnom dôchodkovom sporení v parlamente.

Otvor článok

Tomáš Sýkora odchádza z Dukly Trenčín do Poľska

1.2 2017 11:26

KRAKOV - Slovenský hokejový útočník Tomáš Sýkora pokračuje v kariére v poľskom tíme Cracovia Krakov. Dvadsaťšesťročný krídelník naposledy pôsobil v tipsportligovej Dukle Trenčín, za ktorú v 29 zápasoch nazbieral 9 kanadských bodov (5+4).

Otvor článok

Kiskove výhrady neprešli, zmeny v štátnej službe plénum opätovne odobrilo

1.2 2017 11:28

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR dnes nepodporili výhrady prezidenta Andreja Kisku a novelu zákona o štátnej službe 80 hlasmi schválili v pôvodnom znení. Kiska zákon vetoval, pretože podľa jeho slov narúša vyváženosť postavenia niektorých zákonom zriadených kancelárií.

Otvor článok

Byty na Slovensku koncom roka zdraželi o 10,6 %, ceny domov stúpli o 1,7 %

1.2 2017 11:30

BRATISLAVA – Priemerná cena nehnuteľností na bývanie na Slovensku v 4. štvrťroku 2016 vzrástla na 1304 eur za štvorcový meter (m2). Oproti predchádzajúcemu kvartálu tak stúpla o 0,7 % a medziročne o 5,8 %. Vyplýva to z najnovších údajov Národnej banky Slovenska (NBS).

Otvor článok

Kantorová bronzová na univerziáde v alpskej kombinácii

1.2 2017 11:42

ALMATY - Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Barbara Kantorová vybojovala bronzovú medailu v alpskej kombinácii na 28. Svetovej zimnej univerziáde v kazašskom Almaty.

Otvor článok

Slovenky proti Taliankam bez Cibulkovej a Kučovej odhodlané prekvapiť

1.2 2017 12:09

Bratislava - Kvarteto slovenských tenistiek, Jana Čepelová, Rebecca Šramková, Daniela Hantuchová, Anna Karolína Schmiedlová figuruje v nominácii na stretnutie 1. kola I1. svetovej skupiny Pohára federácie na pôde Talianska (11.-12. februára na antuke vo Forli).

Otvor článok

Strasser bol senzáciou v paralelných pretekoch, splnil proroctvo Neureuthera

1.2 2017 12:18

ŠTOKHOLM - Keď sa Nemec Linus Strasser dozvedel, že v paralelnom slalome v Štokholme nahradí jedného z favoritov Felixa Neureuthera, ktorého zradilo koleno, potešil sa. Do atraktívnych vyraďovacích pretekov vstupoval z 22. priečky v hodnotení slalomu vo Svetovom pohári a so žiadnym pódiovým umiestnením v doterajšej kariére. K piatemu miestu zo Schladmingu spred dvoch rokov však v Štokholme senzačne pridal víťazstvo.

Otvor článok

Matovič vystúpi v parlamente s pomôckami, čo rokovací poriadok zakazuje

1.2 2017 12:20

BRATISLAVA – Predseda OĽaNO Igor Matovič bude vo štvrtok v parlamente používať vizuálne pomôcky, čo však zakazuje nový rokovací poriadok.

Otvor článok

Hrnčiar: Koalícia by sa asi mala zaoberať okresaním poslaneckej imunity

1.2 2017 12:21

BRATISLAVA - Koalícia by sa asi mala reálne začať zaoberať oklieštením výrokovej imunity poslancov tak, aby bolo možné trestne stíhať xenofóbne a extrémistické výroky v pléne. Myslí si to podpredseda Národnej rady SR Andrej Hrnčiar (Most-Híd).

Otvor článok

Napriek kolóne vošla autom na priecestie, narazil doň vlak

1.2 2017 12:24

BRATISLAVA - O tom, aká je dôležitá opatrnosť pri prechádzaní cez železničné priecestie, sa v utorok večer presvedčila vodička VW Golf.

Otvor článok

Na lavičku Zvolena sa vracia tréner Mikula, povedie tréningový proces

1.2 2017 12:25

Zvolen- Na lavičku slovenského hokejového klubu HKM Zvolen sa vracia tréner Peter Mikula. TASR o tom informoval prostredníctvom oficiálnej tlačovej správy Branislav Šníder z HKM.

Otvor článok

USA podnikajú nálety na Taliban v afganskej provincii Helmand

1.2 2017 12:25

KÁBUL - Spojené štáty sa zapojili sériou náletov do prudkých bojov v juhoafganskej provincii Helmand, ktorú sa už niekoľko mesiacov snaží získať pod svoju kontrolu radikálne islamistické hnutie Taliban. Hovorca síl USA a NATO v Afganistane Charles Cleveland informoval dnes o "približne 15 leteckých útokoch v priebehu 48 hodín".

Otvor článok

Šefčovič: Energetickú úniu treba vnímať ako nástroj modernizácie ekonomiky EÚ

1.2 2017 12:27

BRUSEL - Projekt Energetickej únie ide ďaleko za rámec samotnej energetiky a treba ho vnímať ako nástroj celkovej modernizácie európskej ekonomiky. Uviedol dnes podpredseda Európskej komisie (EK) pre Energetickú úniu Maroš Šefčovič pri príležitosti predstavenia druhej správy o stave budovania Energetickej únie.

Otvor článok

Na Pohode sa predstaví rapper Tommy Cash

1.2 2017 12:29

BRATISLAVA - Na 21. ročníku multižánrového festivalu Pohoda sa predstaví aj estónsky rapper Tommy Cash. Organizátori podujatia o tom informovali dnes prostredníctvom oficiálnej webstránky www.pohodafestival.sk. Pohoda sa bude konať od 6. do 8. júla na letisku v Trenčíne.

Otvor článok

Future Islands vydajú v apríli nový album

1.2 2017 12:31

LOS ANGELES - Americká synthpopová skupina Future Islands oznámila, že 7. apríla vydá svoju piatu štúdiovku. Novinka dostala názov The Far Field a bude obsahovať dvanásť skladieb, ktoré nahrávali v Los Angeles s producentom Johnom Congletonom.

Otvor článok

Depeche Mode v piatok predstavia singel Where’s The Revolution

1.2 2017 12:31

LONDÝN - Anglická elektronická skupina Depeche Mode zverejní v piatok 3. februára nový singel Where’s The Revolution. Skladba je prvou ukážkou z ich očakávaného štúdiového albumu Spirit a zároveň prvou novou piesňou formácie po štyroch rokoch.

Otvor článok

FOTO Vážna nehoda pri Galante: Autá po zrážke začali horieť, jeden z vodičov je v nemocnici

1.2 2017 12:33

GALANTA - Dve autá sa vznietili po nehode, ktorá sa stala krátko pred 09:00 pri čerpacej stanici na výjazde z Galanty. Jedno úplne zhorelo.

Otvor článok

Rusko vyzvalo arabské štáty, aby uvalili embargo na územia pod kontrolou IS

1.2 2017 12:37

ABÚ ZABÍ - Rusko vyzvalo arabské štáty, aby sa pripojili k obchodnému a ekonomickému embargu voči územiam pod kontrolou extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Vyhlásil to dnes ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov na 4. schôdzi fóra rusko-arabskej spolupráce v Abú Zabí.

Otvor článok

Tusk potvrdil podporu EÚ pri realizácii železničného prepojenia Tallin-Berlín

1.2 2017 12:42

BRUSEL - Predsedovia vlád Estónska, Litvy a Lotyšska za prítomnosti predsedu Európskej rady Donalda Tuska podpísali v utorok (31.1.) v Tallinne dohodu o výstavbe železničnej trate Rail Baltica s "európskym" rozchodom trate, ktorá má spojiť tri pobaltské štáty s Berlínom a posilniť väzby týchto krajín so západnou Európou.

Otvor článok

Väčšina Grékov podporuje zotrvanie krajiny v eurozóne

1.2 2017 12:46

ATÉNY - Väčšina Grékov je aj napriek tvrdým úsporným opatreniam za zotrvanie krajiny v eurozóne.

Otvor článok

Koniec drámy: Personál z nemocnice v Istanbule evakuovali, ozbrojenec je sám

1.2 2017 12:49

ISTANBUL - Ozbrojený príslušník tureckej polície sa dnes zabarikádoval v izbe na psychiatrickom oddelení istanbulskej nemocnice Cerrahpaša, kde podstupoval liečbu. Podľa správ má v úmysle spáchať samovraždu. Na mieste zasahujú policajní vyjednávači. Incident vyvolal v nemocnici paniku.

Otvor článok

Najväčšou bariérou rastu firiem je podľa manažérov pracovná sila

1.2 2017 12:55

BRATISLAVA - Najväčšou bariérou rastu firiem na Slovensku je nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily. Po častých medializovaných informáciách od rôznych subjektov sa to potvrdzuje aj v prieskume spoločnosti KPMG s názvom Pulse of Economy 2016.

Otvor článok

Pre opravu výhybiek bude vo štvrtok výluka vlakov v úseku Komárno - Chotín

1.2 2017 12:57

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky vylúčia vo štvrtok 2. februára dopravu v úseku Komárno zriaďovacia stanica - Chotín.