Bratislavské Staré Mesto už reguluje vjazd áut pod hradom

NETKY.SK • 1 Február 2017, 10:56 • 2 min
Bratislavské Staré Mesto už reguluje vjazd áut pod hradom

BRATISLAVA - Od tohto týždňa bratislavská mestská časť Staré Mesto reguluje vjazd áut do historickej časti mesta na uliciach Židovská, Mikulášska, Beblavého a Zámocké schody.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej pre agentúru SITA uviedla Nora Remiarová z komunikačného oddelenia mestskej časti Bratislava - Staré Mesto, vjazd na tieto ulice je povolený len pre autá rezidentov, vlastníkov nehnuteľnosti, prípadne podnikateľov, ktorí preukážu možnosť parkovania v garáži či na riadnom parkovacom mieste. Na uliciach je možné parkovať len na 14 vyznačených parkovacích miestach v súlade s dopravným značením. Žiadne parkovacie miesto však nie je vyhradené pre konkrétne auto, platí princíp, kto skôr príde, ten zaparkuje. Staré Mesto preto upozorňuje vodičov, ktorí tu nemajú nehnuteľnosti, že do tejto časti mesta sa už autom nedostanú.

 

Podľa starostu Starého Mesta Radoslava Števčíka zaradením týchto ulíc do zóny s regulovaným vjazdom sa samospráve podarilo vyriešiť dlhoročný problém, keď Židovská a Mikulášska ulica boli jedným veľkým parkoviskom, lebo autá parkovali na chodníkoch, a chodci museli chodiť po cestách. "Revitalizáciou povrchu Mikulášskej a Židovskej sme vytvorili verejný priestor, kde má prednosť chodec a cyklista," uviedol Števčík.

 

Na štyroch uliciach pod hradom platí rovnaký dopravný režim ako v historickom jadre, kde sú regulované vjazdy áut zo Strakovej a Františkánskej ulice. Rovnako tu platí daňový režim stanovený zákonom o miestnych daniach, kde sa vjazd zdaňuje miestnou daňou za vjazd a zotrvanie v historickej časti mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies