Kantorová bronzová na univerziáde v alpskej kombinácii

NETKY.SK • 1 Február 2017, 11:42 • 2 min
Kantorová bronzová na univerziáde v alpskej kombinácii

ALMATY - Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Barbara Kantorová vybojovala bronzovú medailu v alpskej kombinácii na 28. Svetovej zimnej univerziáde v kazašskom Almaty.

slovakia

left justify in out

V súčte slalomu a super G ju zdolali iba víťazná Ruska Anastasia Silantievová a strieborná Bieloruska Marta Škanovová. Kantorová zaostala za víťazkou o 2,11 s a za striebornou pozíciou o 33 stotín. Ide o prvý cenný kov pre Slovensko na SZU 2017 v Almaty.


Dvadsaťštyriročná rodáčka z Popradu a členka klubu LK Gerlach Kantorová dosiahla najlepšie umiestnenie na pretekoch tohto rangu v kariére. Doteraz bola najvyššie na SZU štvrtá v super G pred štyrmi rokmi v talianskom Passo San Pellegrino. V tej istej disciplíne skončila aktuálne v Almaty piata.


Po utorkovom slalome patrila Kantorovej bronzová pozícia s odstupom 1,49 s na líderku Škanovovú z Bieloruska. V druhej a záverečnej časti kombinačných pretekov žien - super G - Slovenka dosiahla šiesty najlepší čas a to jej v súčte so slalomovým výsledkom stačilo na bronz. Zachránila ho o 7 stotín sekundy pred Japonkou Asou Andovou.


Muži majú za sebou prvú časť kombinačných pretekov, po super G patrí Matejovi Falatovi 12. priečka a Martin Hyška je dvadsiaty ôsmy. Aktuálne sa v Almaty začala slalomová časť alpskej kombinácie.

Svetová zimná univerziáda - Almaty (Kaz.) - výsledky - streda:

Zjazdové lyžovanie


Alpská kombinácia (slalomové kolo + super G) - ženy: 1. Anastasia Silantievová (Rus.) 2:08,24 min, 2. Marta Škanovová (Biel.) +1,78 s, 3. Barbara Kantorová (SR) +2,11, 4. Asa Andová (Jap.) +2,18, 5. Veronica Olivieriová (Tal.) +2,91, 6. Petra Smaldoreová (Tal.) +3,21.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies