Väčšina Grékov podporuje zotrvanie krajiny v eurozóne

NETKY.SK • 1 Február 2017, 12:46 • 2 min
Väčšina Grékov podporuje zotrvanie krajiny v eurozóne

ATÉNY - Väčšina Grékov je aj napriek tvrdým úsporným opatreniam za zotrvanie krajiny v eurozóne.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z aktuálneho prieskumu gréckeho inštitútu Metron Analysis, ktorý bol dnes zverejnený na internetovej stránke televízie Ant1.

 

Na otázku, či má krajina zostať v eurozóne, alebo nie, kladne odpovedalo 64 % opýtaných a 31 % respondentov podporilo návrat k drachme.

 

Až 81 % respondentov bolo presvedčených, že vláda premiéra Alexisa Tsiprasa za dva roky v úrade neprijíma v oblasti financií a sociálnych tém správne rozhodnutia. Len 17 % opýtaných podporilo vládnu politiku.

 

Prieskum tiež ukázal, že ak by sa v Grécku konali parlamentné voľby túto nedeľu (5. 1.), jasne by ich vyhrala konzervatívna strana Nea Dimokratia (ND), ktorú podporilo 36,9 % respondentov. V posledných voľbách, ktoré sa konali v septembri 2015, získala 28,1 %. Tsiprasova strana Syriza by podľa prieskumu získala 22,3 % (v septembri 2015: 35,4 %).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona