Rusko vyzvalo arabské štáty, aby uvalili embargo na územia pod kontrolou IS

NETKY.SK • 1 Február 2017, 12:37 • 2 min
Rusko vyzvalo arabské štáty, aby uvalili embargo na územia pod kontrolou IS

ABÚ ZABÍ - Rusko vyzvalo arabské štáty, aby sa pripojili k obchodnému a ekonomickému embargu voči územiam pod kontrolou extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Vyhlásil to dnes ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov na 4. schôdzi fóra rusko-arabskej spolupráce v Abú Zabí.

slovakia

left justify in out

"Vyzývame našich arabských priateľov, aby sa pridali k ruskej iniciatíve uvaliť v súlade s článkom 41 Charty OSN široké obchodné a ekonomické embargo na všetky územia, ktoré zostávajú pod kontrolou tzv. Islamského štátu," povedal podľa agentúry TASS Lavrov v hlavnom meste Spojených arabských emirátov (SAE).

 

"Dôsledne sa zasadzujeme za zefektívnenie medzinárodnej spolupráce v boji proti terorizmu pod ústredným vedením OSN na báze medzinárodného práva a bez dvojitých kritérií," dodal šéf ruskej diplomacie.

 

"Považujeme za veľmi dôležité naplniť všetky protiteroristické rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN a zaistiť fungovanie monitorovacích mechanizmov. Zároveň je nutné pokračovať v likvidácii vojenského a ekonomického potenciálu teroristických organizácií a zastaviť ich financovanie. Je preto potrebné prikročiť k rozhodnejším opatreniam voči radikalizácii spoločnosti a šíreniu teroristickej ideológie," uzavrel Lavrov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona