Archív článkov za Február 2016, strana 2

Otvor článok

Nemecký minister vnútra rokoval v Afganistane: Nápor utečencov je neakceptovateľný

1.2 2016 09:43

KÁBUL - Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere rokoval dnes v Afganistane o zvyšujúcom sa počte afganských utečencov smerujúcich do Nemecka. Informovala o tom agentúra DPA, citujúc vládne zdroje.

Otvor článok

West Ham získal na hosťovanie do leta útočníka Emenikeho z Fenerbahce

1.2 2016 09:43

LONDÝN - Anglický futbalový klub West Ham United získal na hosťovanie do konca leta Emmanuela Emenikeho. Nigérijský útočník prišiel z tureckého Fenerbahce Istanbul.

Otvor článok

Atletico prišlo proti "Barce" aj o zranených Fernandeza s Godinom

1.2 2016 09:44

MADRID - Futbalisti Atletica Madrid neprišli v sobotňajšom dueli Primera Division na pôde FC Barcelona (1:2) len o dvoch vylúčených, ale aj o rovnaký počet zranených hráčov. Šláger pre problémy s kolenom nedohrali Diego Godin a Augusto Fernandez. Informovala agentúra AP.

Otvor článok

Toyota zastaví výrobu v Japonsku pre nedostatok ocele

1.2 2016 09:49

TOKIO - Japonská automobilka Toyota, najväčší výrobca áut na svete, dnes oznámila, že na budúci týždeň zastaví výrobu v domácich továrňach na šesť dní pre nedostatok niektorých komponentov. Informovala o tom agentúra AP.

Otvor článok

Galliani po milánskom derby: Výkon Kucku bol ohromujúci

1.2 2016 09:49

MILÁNO - Slovenský reprezentant Juraj Kucka sa tešil z nečakane hladkého víťazstva svojho AC Miláno v šlágri 22. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže nad mestským rivalom Interom. Dvadsaťosemročný rodák z Bojníc odohral celý zápas a v 65. min dostal žltú kartu.

Otvor článok

Železničiari robia údržbu, vlaky na trati Bratislava – Kúty môžu meškať

1.2 2016 09:54

BRATISLAVA – Mierne meškanie môžu mať počas tohto pracovného týždňa vlaky na železničnej trati Bratislava – Kúty. Dôvodom je výluka v medzistaničnom úseku Bratislava Lamač – Devínska Nová Ves, ktorú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vyhlásili od dnes do 5. februára.

Otvor článok

PSG bez prehry v 32 zápasoch, vyrovnal rekord Ligue 1

1.2 2016 09:54

PARÍŽ - Séria bez prehry v podaní futbalistov Paríža Saint-Germain pokračuje. Zverenci trénera Laurenta Blanca zdolali v nedeľu Saint-Étienne 2:0 a v Ligue 1 nenašli premožitela v 32 zápasoch za sebou. Vyrovnali rekord Nantes spred 21 rokov.

Otvor článok

Vo Vysokých a Západných Tatrách trvá 2. stupeň lavínového nebezpečenstva

1.2 2016 09:57

BRATISLAVA - Na horách bola dnes ráno veľká oblačnosť alebo hmla a takmer všade snežilo, informuje Stredisko lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby v Jasnej.

Otvor článok

Na hrebeňoch hôr bude veterno

1.2 2016 10:02

BRATISLAVA - Na hrebeňoch slovenských hôr bude dnes veterno. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) totiž vydal pre polohy nad 1800 metrov výstrahu druhého stupňa.

Otvor článok

Ohlasy médií: Djokovič vládcom Austrálie, zmenil dejiny

1.2 2016 10:06

MELBOURNE - Ohlasy médií na triumf srbského tenistu Novaka Djokoviča vo finále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne:

Otvor článok

VIDEO Milánske derby pre Kuckovo AC, Mihajlovič zničil nohavice

1.2 2016 10:10

BRATISLAVA - Slovenský reprezentant Juraj Kucka sa tešil z nečakane hladkého víťazstva svojho AC Miláno v šlágri 22. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže nad mestským rivalom Interom. V súboji trénerského učňa s učiteľom si tím vedený Sinišom Mihajlovičom poradil s mužstvom Roberta Manciniho 3:0.

Otvor článok

Cindy Crawford plánuje v päťdesiatke skončiť s modelingom

1.2 2016 10:10

LOS ANGELES - Americká modelka Cindy Crawford plánuje v päťdesiatke skončiť s kariérou. Prezradila to v rozhovore pre magazín Rhapsody leteckej spoločnosti United Airlines.

Otvor článok

Rodičia by mali dávať pozor, čo deti zverejňujú na sociálnych sieťach

1.2 2016 10:12

BRATISLAVA - Rodičia by mali dávať pozor, čo ich deti zverejňujú na internete. Tie si totiž často neuvedomujú, že je nebezpečné púšťať do svojho súkromia na sociálnych sieťach cudzích ľudí a zverejňovať tam napríklad svoje fotografie. Ak dieťa zverejnilo nevhodnú fotografiu, rodičia by ju mali stiahnuť. V niektorých prípadoch je vhodné kontaktovať aj políciu.

Otvor článok

Taiwan: Premiér nového kabinetu zložil prísahu, nový parlament zvolil predsedu

1.2 2016 10:17

TCHAJ-PEJ - Na Taiwane zostavili dnes nový vládny kabinet a zákonodarné zhromaždenie začalo nové štvorročné funkčné obdobie, pričom si zvolilo nového predsedu. Informovala o tom štátna tlačová agentúra CNA.

Otvor článok

Na priznanie a zaplatenie dane z firemných vozidiel ostáva posledný deň

1.2 2016 10:20

BRATISLAVA – Na podanie daňového priznania a zaplatenie dane z motorových vozidiel ostáva firmám už len dnešný deň. Daňové úrady sú otvorené do 18. hodiny. Call centrum na telefónnom čísle 048/431 72 22 je k dispozícii až do polnoci. Finančná správa (FS) upozornila podnikateľov, aby sa vyvarovali často opakujúcim sa chybám.

Otvor článok

Fico: Učiteľom sme zvyšovali platy, aj budeme

1.2 2016 10:24

BRATISLAVA - Súčasná vláda podľa premiéra Roberta Fica učiteľom platy zvyšovala a plánuje tak urobiť aj v budúcnosti. Vyhlásil to dnes v diskusnej relácii O 5 minút 12 RTVS.

Otvor článok

Ceny ropy dnes klesli

1.2 2016 10:25

SINGAPUR - Ceny ropy dnes klesli. Trhy tak zareagovali na zlé správy z čínskej a juhokórejskej ekonomiky. Aj slabé vyhliadky na dohodu popredných exportérov ropy o obmedzení jej ťažby prispeli k poklesu cien komodity. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

Otvor článok

Víchor nad Českom dosahuje rýchlosť 300 km/h, lietadlá čakajú turbulencie

1.2 2016 10:26

PRAHA - Vysoko nad Českom, v letovej hladine dopravných lietadiel, duje dnes víchor, ktorý dosahuje rýchlosť až 300 kilometrov za hodinu. Ľudia, ktorí sa v najbližších hodinách chystajú na cestu lietadlom, sa teda musia pripraviť na silné turbulencie.

Otvor článok

FOTO Švajčiarskym chirurgom sa podaril historický zákrok: Oddelili najmladšie siamské dvojčatá

1.2 2016 10:26

BERN - Švajčiarski chirurgovia oddelili osemdňové siamské dvojčatá, ktoré prišli na svet predčasne v 32. týždni tehotenstva. Ide o vôbec najmladšie dvojčatá, ktoré sa podarilo úspešne oddeliť.

Otvor článok

HSBC zmrazila platy a prijímanie nových zamestnancov

1.2 2016 10:28

LONDÝN - Britská finančná inštitúcia HSBC v tomto roku zmrazuje platy a prijímanie nových zamestnancov vo všetkých svojich pobočkách vo svete. Ako sa na nemenované zdroje odvoláva agentúra Reuters, vedenie rozposlalo zamestnancom email, v ktorom uvádza najnovšie úsporné opatrenia.

Otvor článok

Nokia úspešne dokončila arbitráž so Samsungom

1.2 2016 10:29

HELSINKI - Fínsky výrobca telekomunikačných zariadení Nokia urovnal arbitrážny spor s juhokórejským konkurentom Samsung. Spoločnosť v pondelok informovala, že vďaka rozhodnutiu arbitrážneho súdu očakáva rast príjmov z predaja patentových práv rádovo v stovkách miliónov eur.

Otvor článok

Nekompromisný Rančík dominuje v ankete aj lige

1.2 2016 10:31

BRATISLAVA - Hoci súťažne naskočil do diania až v októbri, s prehľadom ovládol anketu Basketbalista roka 2015. To asi najlepšie vystihuje, aký je Radoslav Rančík stále mimoriadne platný hráč.

Otvor článok

Slovák Miroslav Gregáň posilou FK Teplice

1.2 2016 10:31

TEPLICE - Miesto v kádri českého futbalového klubu FK Teplice si pred jarnou časťou sezóny 2015/2016 vybojoval slovenský stredopoliar Miroslav Gregáň. Devätnásťročný hráč (nar. 26. apríla 1996) naposledy pôsobil v slovenskom druholigovom klube FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Počas skúšky na severe Čiech zaujal trénera Teplíc Davida Vavrušku.

Otvor článok

Bayern okorenil 500. duel v Allianz aréne víťazstvom, náskok si ustrážil

1.2 2016 10:32

MNÍCHOV - Futbalisti Bayernu Mníchov si aj po 19. kole udržali na čele nemeckej bundesligy osembodový náskok. Jubilejný 500. zápas v Allianz aréne okorenili víťazstvom 2:0 nad trápiacim sa Hoffenheimom, pričom oba góly strelil kanonier Robert Lewandowski. Svoju impozantnú štatistiku v prebiehajúcej sezóne rozšíril už na 26 presných zásahov vo všetkých súťažiach.

Otvor článok

V osemfinále Pohára FA šláger Chelsea-ManCity, ManUtd do Shrewsbury

1.2 2016 10:33

LONDÝN - V osemfinále tohtosezónnej edície Pohára FA čaká na fanúšikov anglického futbalu veľký šláger. Úradujúci šampión Chelsea Londýn, ktorý sa dlhodobo v najvyššej Premier League herne aj výsledkovo trápi, privíta vicemajstra Manchester City. Papierovo najľahšieho súpera dostal Manchester United, keď sa predstaví na pôde treťoligového Shrewsbury Town. Duely sa odohrajú počas víkendu 19.- 22. februára.

Otvor článok

Valencia dotiahla prestup Siqueiru z Atletica Madrid

1.2 2016 10:34

VALENCIA - Španielsky futbalový klub FC Valencia oficiálne dotiahol prestup Guilhermeho Siqueiru. Dvadsaťdeväťročného ľavého obrancu médiá spájali s Newcastle United, napokon však z Atletica Madrid zamieril do konkurenčného tímu v Primera Division.

Otvor článok

Kerberová v rebríčku WTA za Serenou, Šuaj Čang s obrovským skokom

1.2 2016 10:35

NEW YORK - Americká tenistka Serena Williamsová naďalej kraľuje ženskému rebríčku WTA. Vo vydaní k 1. februára však na druhé miesto poskočila Nemka Angelique Kerberová, ktorá zdolala favoritku v sobotňajšom grandslamovom finále na Australian Open a polepšila si o štyri priečky.

Otvor článok

Mladík so zbraňou prepadol predajňu v Považskej Bystrici

1.2 2016 10:37

POVAŽSKÁ BBYSTRICA – Na považskobystrickom sídlisku Rozkvet prepadol v sobotu (30.1.) krátko pred 17.00 hodinou neznámy mladík so zbraňou ruke predajňu potravín. Kriminalisti z Považskej Bystrice začali trestné stíhanie pre zločin lúpeže.

Otvor článok

Djokovič suverénne na čele renkingu, Kližan 44.

1.2 2016 10:37

LONDÝN - Srbský tenista Novak Djokovič, čerstvo už 11-násobný grandslamový šampión, naďalej kraľuje svetovému rebríčku ATP vo dvojhre. Druhý je Brit Andy Murray, tretí Švajčiar Roger Federer, štvrtý jeho krajan Stan Wawrinka a piaty Španiel Rafael Nadal. Australian Open v Melbourne nepriniesli žiadnu zmenu v Top 5.

Otvor článok

Hamšík po triumfe nad Empoli: Potvrdili sme našu kvalitu

1.2 2016 10:37

NEAPOL - Futbalisti SSC Neapol sa udržali na líderskej pozícii v najvyššej talianskej súťaži Serie A aj po 22. kole. "Partenopei" zvíťazili nad Empoli 5:1 a pred druhým Juventusom, ktorý uspel na pôde Chieva Verona (4:0), majú stále dvojbodový náskok.

Otvor článok

Cristiano Ronaldo s 39. hetrikom v kariére: Teším sa z formy tímu

1.2 2016 10:40

MADRID - Futbalisti Realu Madrid poľahky zvládli nedeľňajší zápas 22. kola španielskej Primera División, keď v domácom prostredí rozstrieľali Espanyol Barcelona 6:0. Real je v tabuľke tretí so štvorbodovým mankom na FC Barcelona, ktorý má však ešte jedno stretnutie k dobru.

Otvor článok

Na Tatry Ice Master zavítalo 22-tisíc ľudí, podujatie nepokazilo ani počasie

1.2 2016 10:42

VYSOKÉ TATRY – Počas troch dní (od 29.1. do 31.1.) si ľadové sochy z 90 ton ľadu prišlo pozrieť na Hrebienok vo Vysokých Tatrách približne 22.000 ľudí. Štvrtý ročník neoficiálnych majstrovstiev sveta v tesaní ľadových sôch Tatry Ice Master nepoznačilo ani oteplenie a silný nárazový vietor. Ľadovú krajinu v náročných podmienkach postupne vytvorila dvanástka majstrov ľadového remesla. Súťaž sledovala odborným okom porota a v každý deň vyhlásila najúspešnejší tím.

Otvor článok

NFL: V Pro Bowle víťazstvo tímu Irvin

1.2 2016 10:43

HONOLULU - Víkend pred vyvrcholením sezóny v podobe Super Bowlu v zámorskej súťaži amerického futbalu NFL tradične patrí exhibičnému Zápasu hviezd Pro Bowl.

Otvor článok

Rapper Novelist zverejnil skladbu Break In Your House

1.2 2016 10:48

LONDÝN - Anglický rapper a producent Novelist predstavil nový singel Break In Your House. Fanúšičky a fanúšikovia si môžu najnovšiu skladbu 19-ročného interpreta vypočuť prostredníctvom služby SoundCloud.

Otvor článok

V nemocničnej čakárni zničil monitor, obvinili ho

1.2 2016 10:53

BRATISLAVA/POVAŽSKÁ BYSTRICA – Až rok za mrežami môže stráviť 28-ročný Považskobystričan, ktorý ešte koncom vlaňajšieho decembra zničil v čakárni v považskobystrickej nemocnici monitor aj s kovovým držiakom.

Otvor článok

Chytili ho opitého za volantom, už čelí obvineniam

1.2 2016 10:56

BRATISLAVA/MYJAVA – Obvineniam z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky čelí 43-ročný Radomír z Myjavy. Koncom minulého týždňa ho policajti kontrolovali na Staromyjavskej ulici v Myjave.