Nokia úspešne dokončila arbitráž so Samsungom

NETKY.SK • 1 Február 2016, 10:29 • 2 min
Nokia úspešne dokončila arbitráž so Samsungom

HELSINKI - Fínsky výrobca telekomunikačných zariadení Nokia urovnal arbitrážny spor s juhokórejským konkurentom Samsung. Spoločnosť v pondelok informovala, že vďaka rozhodnutiu arbitrážneho súdu očakáva rast príjmov z predaja patentových práv rádovo v stovkách miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Podobný spor Nokia vedie aj so spoločnosťou LG Electronics. Spoločnosť teraz očakáva, že tržby v jej patentovej divízii Nokia Technologies za rok 2015 po započítaní dodatočných príjmov vzrastú na zhruba 1,02 mld. eur z úrovne 578 mil. eur v roku 2014. V rokoch 2016 až 2018 majú príjmy z ukončených ako aj otvorených arbitráží podľa Nokie dosiahnuť aspoň 1,3 mld. eur.

 

V roku 2013 Nokia predala svoju stratovú divíziu mobilných telefónov americkej firme Microsoft a transformovala sa na výrobcu zariadení pre telekomunikačné siete. Niekdajšia svetová jednotka na trhu mobilných telefónov si však v tomto segmente podržala rozsiahla patentové portfólio. V decembri Nokia dokončila predaj divízie mapových služieb HERE nemeckým výrobcom luxusných automobilov BMW, Audi a Mercedes. V prvom kvartáli tohto roka plánuje firma dokončiť prevzatie menšieho francúzskeho rivala Alcatel-Lucent za 15,6 mld. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona