Archív článkov za September 2014, strana 4

Otvor článok

V Anglicku prudko stúpol počet prípadov rakoviny kože

2.9 2014 07:02

LONDÝN - Počet ľudí prijatých do nemocnice s rakovinou kože v Anglicku vzrástol za päť rokov takmer o tretinu.

Otvor článok

US Open: Djokovič vo štvrťfinále proti Murraymu, ďalej aj Wawrinka

2.9 2014 07:06

NEW YORK - Srbský tenista Novak Djokovič a Brit Andy Murray sa stretnú vo štvrťfinálovom šlágri na grandslamovom turnaji US Open. Djokovič si v osemfinále dvojhry ako nasadená jednotka poradil s Nemcom Philippom Kohlschreiberom v troch setoch 6:1, 7:5, 6:4 a po 22. raz za sebou postúpil medzi elitnú osmičku na podujatí veľkej štvorky. Murray ako nasadená osmička vyradil deviatku "pavúka" Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu 7:5, 6:4, 6:4.

Otvor článok

US Open: V druhom štvrťfinále ženskej dvojhry Azarenková vs Makarovová

2.9 2014 07:10

NEW YORK - Bieloruská tenistka Victoria Azarenková s Ruska Jekaterina Makarovová nastúpia proti sebe v druhom štvrťfinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

Otvor článok

Real Madrid získal z Manchestru United Chicharita

2.9 2014 07:19

MADRID - Mexický futbalista Javier Hernández bude do konca sezóny hosťovať z Manchestru United v Reale Madrid. Biely balet má zároveň opciu na kúpu útočníka, ktorý je známy pod prezývkou Chicharito. Detaily a finančné podrobnosti prestupu nie sú známe.

Otvor článok

Van Ginkel do AC Miláno, Biabiany zostáva v Parme

2.9 2014 07:22

MILÁNO - Taliansky futbalový klub AC Miláno získal v závere prestupového obdobia do kádra holandského stredopoliara Marca Van Ginkela, nepodarilo sa mu však zrealizovať už takmer "upečený" transfer francúzskeho krídelníka Jonathana Biabianyho z Parmy.

Otvor článok

US Open: Serena prvý raz tento rok do štvrťfinále na GS

2.9 2014 07:25

NEW YORK - Americká líderka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsová dvanásty raz vo svojej kariére postúpila do štvrťfinále newyorských grandslamových US Open. V pondelok zvíťazila v osemfinálovom 4. kole dvojhry nad nevyspytateľnou Estónkou Kaiou Kanepiovou za 65 minút dvakrát 6:3. V osmičke na úrovni veľkej štvorky je premiérovo v tejto sezóne.

Otvor článok

Calvin Harris zverejní 4. septembra singel Blame

2.9 2014 07:32

EDINBURGH - Škótsky dídžej a spevák Calvin Harris plánuje 4. septembra zverejniť singel Blame, ktorý nahral spolu s Johnom Newmanom.

Otvor článok

Austrália bude tlačiť na vylúčenie Ruska zo skupiny G20

2.9 2014 07:40

SYDNEY - Austrália sa bude snažiť presvedčiť predstaviteľov skupiny G20, aby na novembrovom summite v Brisbane zo svojich radov vylúčili Rusko za jeho pokračujúce zasahovanie do diania Ukrajine. V rozhovore pre televíziu ABC to dnes povedal minister obchodu Andrew Robb.

Otvor článok

Španieli zvládli prvý vážny test, Brazíliu zdolali 82:63

2.9 2014 07:46

SEVILLA - Basketbalisti Chorvátska senzačne prehrali v pondelňajšom dueli B-skupiny na 17. majstrovstvách sveta (FIBA World Cup 2014) v Španielsku so Senegalom 75:77.

Otvor článok

Na čínskej farme uhynuli tisíce husí infikovaných kmeňom vírusu H5N6

2.9 2014 07:51

ŠANGHAJ - Takmer 18.000 husí uhynulo v auguste na hydinovej farme v severovýchodnej Číne po tom, čo sa infikovali kmeňom vírusu vtáčej chrípky H5N6. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na čínske ministerstvo poľnohospodárstva.

Otvor článok

Americká armáda zasiahla v Somálsku proti povstaleckej skupine aš-Šabáb

2.9 2014 07:55

WASHINGTON - Americké ozbrojené sily vykonali v pondelok v Somálsku operáciu namierenú proti militantnej povstaleckej skupine aš-Šabáb. Oznámil to hovorca Pentagónu kontradmirál John Kirby.

Otvor článok

OSN pošle do Iraku tím, ktorý vyšetrí zločiny islamistov

2.9 2014 08:04

ŽENEVA - Rada OSN pre ľudské práva v pondelok rozhodla o vyslaní tímu expertov do Iraku s cieľom vyšetriť zločiny páchané militantmi z Islamského štátu, za ktoré by sa mali zodpovedať.

Otvor článok

Negredo z Manchestru City na hosťovanie do Valencie

2.9 2014 08:08

VALENCIA - Španielsky futbalový útočník Alvaro Negredo sa stal tesne pred prestupovou uzávierkou novou posilou FC Valencia. Klub Primery Division získal 29-ročného zakončovateľa na sezónne hosťovanie z tímu úradujúceho anglického majstra Manchestru City.

Otvor článok

Speváčka Carrie Underwood bude prvýkrát matkou

2.9 2014 08:14

WASHINGTON - Americká countrypopová speváčka Carrie Underwood čaká svoje prvé dieťa. Touto novinkou sa pochválila v pondelok, keď USA oslavovali Deň práce, na sociálnej sieti Instagram a pre časopis US Weekly ju potvrdil aj jej hovorca.

Otvor článok

Sunderland získal obrancu Coatesa z Liverpoolu

2.9 2014 08:20

LONDÝN - Anglický futbalový klub AFC Sunderland získal uruguajského obrancu Sebastiana Coatesa z konkurenčného FC Liverpool.

Otvor článok

Conte nenašiel miesto pre Balotelliho, nerozdáva darčeky

2.9 2014 08:22

FLORENCIA - Podľa trénera talianskej futbalovej reprezentácie Antonia Conteho nie je potrebné hľadať za absenciou útočníka Maria Balotelliho v nominácii na prípravný duel s Holandskom a kvalifikačný zápas s Nórskom skrytý odkaz pre kontroverzného zakončovateľa.

Otvor článok

Holanďania proti Talianom a Čechom aj bez Vlaara

2.9 2014 08:25

AMSTERDAM - Nepríjemnosti nového trénera holandskej futbalovej reprezentácie Guusa Hiddinka v súvislosti so zložením kádra pre prípravný zápas proti Taliansku a súboj kvalifikácie o postup na ME 2016 v Prahe s Českom pokračujú.

Otvor článok

Taliana Rossiho čaká štvrtá operácia pravého kolena

2.9 2014 08:29

FLORENCIA - Problémy talianskeho futbalového útočníka Giuseppeho Rossiho s pravým kolenom pretrvávajú.

Otvor článok

Európska komisia skúma dohodu medzi firmami Facebook a WhatsApp

2.9 2014 08:42

BRUSEL - Európska komisia (EK) požiadala konkurentov spoločnosti Facebook a taktiež telekomunikačných operátorov, aby posúdili, či prevzatie spoločnosti WhatsApp firmou Facebook povedie k zvyšovaniu cien, alebo k obmedzeniu inovácií.

Otvor článok

Firma PSA bude prepúšťať v závode v Sochaux

2.9 2014 08:46

ŠTRASBURG - Spoločnosť PSA Peugeot Citroën zníži výrobu v závode vo francúzskom závode Sochaux a prepustí 300 pracovníkov.

Otvor článok

Ján Chovanec z Trnavy na ročné hosťovanie do Chorzówa

2.9 2014 08:49

CHORZÓW - Ofenzívny stredopoliar Spartaka Trnava Ján Chovanec bude formou hosťovania pôsobiť do konca tejto sezóny v poľskom prvoligovom futbalovom klube Ruch Chorzów, ktorého trénerom je Ján Kocian.

Otvor článok

Brezovanovo intermezzo v Portsmouthe sa skončilo

2.9 2014 08:52

PORTSMOUTH - Slovenský futbalový brankár Peter Brezovan už po dvoch týždňoch skončil vo štvrtoligovom anglickom tíme s omnoho slávnejšou minulosťou FC Portsmouth, v ktorom bol od 18. augusta na krátku výpomoc, ale nedostal sa medzi tri žrde.

Otvor článok

Mladík Berežný je v hľadáčiku Catanie

2.9 2014 08:58

CATANIA - Osemnásťročný mládežnícky reprezentant SR Dávid Berežný je v hľadáčiku talianskeho už len druholigového futbalového klubu Catania Calcio.

Otvor článok

Arsenal získal z ManU Welbecka, podpísal s ním dlhodobú zmluvu

2.9 2014 09:04

LONDÝN - Vedenie anglického futbalového klubu Arsenal Londýn získalo krátko pred vypršaním prestupového termínu výraznú posilu do útoku.

Otvor článok

Prázdniny sa skončili, do škôl nastúpi 702-tisíc žiakov

2.9 2014 09:15

BRATISLAVA - Začína sa nový školský rok. Svoje brány dnes po dvojmesačných letných prázdninách otvorí viac ako 3 300 základných a stredných škôl.

Otvor článok

Hollande sa zhodol s Draghim, že deflácia je rizikom

2.9 2014 09:23

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande sa zhodol so šéfom Európskej centrálnej banky (ECB) Mariom Draghim na tom, že ekonomiku EÚ ohrozuje deflácia a slabý hospodársky rast.

Otvor článok

Žitňanská verí, že ÚS SR rozhodne o vzdelanostnom cenze ešte v septembri

2.9 2014 09:25

BRATISLAVA - Podpredsedníčka Mosta-Híd Lucia Žitňanská verí, že Ústavný súd (ÚS) SR rozhodne o vzdelanostnej podmienke pre kandidátov na starostov ešte v septembri a vzdelanostný cenzus sa nedotkne novembrových komunálnych volieb.

Otvor článok

Anglický majster poslal Richardsa na hosťovanie do Fiorentiny

2.9 2014 09:29

MANCHESTER - Anglický futbalový majster Manchester City poslal obrancu Micaha Richardsa na hosťovanie do konca sezóny do talianskeho ACF Fiorentina. Informovala agentúra Reuters.

Otvor článok

Do Malajzie priviezli telá deviatich obetí z lietadla zostreleného na Ukrajine

2.9 2014 09:35

KUALA LUMPUR - Pozostatky deviatich obetí z malajzijského lietadla, ktoré sa pred vyše mesiacom zrútilo na východe Ukrajiny, priviezli dnes do malajzijskej metropoly Kuala Lumpur. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na malajzijského ministra obrany Hishammuddina Husseina.

Otvor článok

Most-Híd opäť navrhuje trestanie majiteľov,ktorých psy bezdôvodne zaútočia

2.9 2014 09:41

BRATISLAVA - Strana Most-Híd opäť navrhuje trestať majiteľov, ktorých pes bezdôvodne napadne človeka a ublíži mu. Novelou Trestného zákona chce zaviesť novú skutkovú podstatu trestného činu ublíženia na zdraví.

Otvor článok

Austrália oficiálne posilní svoje partnerstvo s NATO na summite vo Walese

2.9 2014 09:46

SYDNEY - Austrália posilní svoje partnerstvo s NATO, informovala dnes parlament austrálska ministerka zahraničných vecí Julie Bishopová. Uviedla, že na summite NATO vo Walese, na ktorom sa zúčastní spolu s ministrom obrany, prijme Austrália oficiálne pozvanie do programu posilneného partnerstva, ktorý umožňuje nečlenským krajinám aliancie prístup k plánovaniu vojenských operácií a prítomnosť v riadiacich orgánoch aliancie. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvor článok

Michala Hrůzu prepustili do domácej liečby

2.9 2014 09:57

PRAHA - Českého hudobníka Michala Hrůzu prepustili do domácej liečby. Informáciu zverejnili zástupcovia speváka na oficiálnej webstránke www.michalhruza.cz, kde sa tiež poďakovali fanúšikom a fanúšičkám za podporu a špeciálne aj lekárom, ktorí sa o 43-ročného interpreta starali.

Otvor článok

Neďaleko bratislavského letiska auto usmrtilo chodca

2.9 2014 09:57

BRATISLAVA - Tragicky sa skončila pondelková (1.9.) dopravná nehoda na príjazdovej komunikácii k budove Letiska M. R. Štefánika v Bratislave.

Otvor článok

Hamšík už nenájde v Neapole Pandeva a Dzemailiho

2.9 2014 10:00

NEAPOL - Slovenský futbalista Marek Hamšík po návrate z reprezentačného zrazu do Neapola už nenájde v kabíne SSC macedónskeho útočníka Gorana Pandeva a švajčiarskeho stredopoliara Blerima Dzemailiho.

Otvor článok

Na niektorých tokoch v okrese Levice stúpli hladiny

2.9 2014 10:03

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal nadnes hydrologickú výstrahu pre západnú časť okresu Levice.

Otvor článok

Nočný poplach pri Nitre: Anonym nahlásil bomby, žiadal prepustenie všetkých väzňov!

2.9 2014 10:05

BRATISLAVA/NITRA - Anonymný telefonát spôsobil v pondelok v noci poplach v Lužiankach v Nitrianskom okrese.