US Open: Djokovič vo štvrťfinále proti Murraymu, ďalej aj Wawrinka

NETKY.SK • 2 September 2014, 07:06 • 2 min
US Open: Djokovič vo štvrťfinále proti Murraymu, ďalej aj Wawrinka

NEW YORK - Srbský tenista Novak Djokovič a Brit Andy Murray sa stretnú vo štvrťfinálovom šlágri na grandslamovom turnaji US Open. Djokovič si v osemfinále dvojhry ako nasadená jednotka poradil s Nemcom Philippom Kohlschreiberom v troch setoch 6:1, 7:5, 6:4 a po 22. raz za sebou postúpil medzi elitnú osmičku na podujatí veľkej štvorky. Murray ako nasadená osmička vyradil deviatku "pavúka" Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu 7:5, 6:4, 6:4.

slovakia

left justify in out

V dueli medzi Djokovičom a Kohlschreiberom sa chlieb lámal v desiatom geme druhého dejstva, keď "Nole" po dlhej výmene a famóznom obhodení odvrátil setbal. "Teší ma, že som opäť postúpil do grandslamového štvrťfinále. Svedčí to o tom, že týmto turnajom pripisujem najväčší význam. Vždy sa na ne dokážem dobre pripraviť a predviesť svoj najlepší tenis," povedal pre akreditované médiá šampión US Open z roku 2011, ktorý sa bude snažiť odplatiť Murraymu finálovú prehru zo septembra 2012.
      

Rodák zo škótskeho Dunblane sa v dueli proti Tsongovi dokázal vyrovnať s úmornou horúčavou a po prvý raz od vlaňajšieho wimbledonského triumfu zdolal hráča zo svetovej Top ten. "Bol to náročný zápas plný dlhých výmen, ortuť teplomera sa miestami vyšplhala nad 32 stupňov. Na tohtoročnom US Open zatiaľ podávam kvalitné výkony a ak na ne nadviažem aj vo štvrťfinále, mám šancu vyhrať. Proti Novakovi to však bude extrémne náročné," nechal sa počuť Brit.
      

Ďalším štvrťfinalistom sa stal tretí nasadený Švajčiar Stan Wawrinka. Šampión Australian Open eliminoval Španiela Tommyho Robreda v štyroch setoch 7:5, 4:6, 7:6 (7), 6:2. Kľúčový bol tajbrejk tretieho dejstva, v ktorom Wawrinka dokázal otočiť zo 4:6. "Bola to dnes veľká bitka. Duely proti Tommymu sú vždy ťažké, pretože bojuje o každú loptičku a nevzdáva sa za žiadneho stavu," povedal Švajčiar, ktorého v súboji o postup do semifinále čaká víťaz stretnutia medzi Kanaďanom Milošom Raoničom a Japoncom Keim Nišikorim.
            
muži - dvojhra - osemfinále:
Novak Djokovič (1-Srb.) - Philipp Kohlschreiber (22-Nem.) 6:1, 7:5, 6:4, Andy Murray (8-V.Brit.) - Jo-Wilfried Tsonga (9-Fr.) 7:5, 7:5, 6:4, Stan Wawrinka (3-Švajč.) - Tommy Robredo (16-Šp.) 7:5, 4:6, 7:6 (7), 6.2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona