Do Malajzie priviezli telá deviatich obetí z lietadla zostreleného na Ukrajine

NETKY.SK • 2 September 2014, 09:35 • 2 min
Do Malajzie priviezli telá deviatich obetí z lietadla zostreleného na Ukrajine

KUALA LUMPUR - Pozostatky deviatich obetí z malajzijského lietadla, ktoré sa pred vyše mesiacom zrútilo na východe Ukrajiny, priviezli dnes do malajzijskej metropoly Kuala Lumpur. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na malajzijského ministra obrany Hishammuddina Husseina.

slovakia

left justify in out

Ide o pozostatky siedmich Malajzijčanov a dvoch holandských občanov malajzijského pôvodu, ktorých rodiny ich chcú pochovať v Malajzii, spresnil minister. Celkový počet malajzijských obetí dopravených z holandského Amsterdamu do vlasti je teraz 31, spolu s pozostatkami siedmich uvedených obetí. V Amsterdame forenzní odborníci z viacerých krajín vykonávajú testy vzoriek DNA, ktoré odobrali zo všetkých ľudských pozostatkov nájdených na mieste pádu lietadla.
      

Pozostatky obetí prijal na medzinárodnom letisku v Kuala Lumpure malajzijský premiér Najib Razak spolu s vysokopostavenými predstaviteľmi krajiny. "Modlím sa, aby rodiny obetí letu MH17, ktoré tu dnes sú a prevezmú si svojich milovaných, zostali v období žiaľu silné," napísal premiér na sociálnej sieti Twitter.
      

Na palube stroja smerujúceho z Amsterdamu do Kuala Lumpuru s 298 ľuďmi sa nachádzalo 43 malajzijských občanov. Lietadlo bolo zostrelené raketou, keď 17. júla letelo cez ukrajinský vzdušný priestor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies