Zomrel legendárny futbalista Diego Maradona! Príčinou smrti malo byť zlyhanie srdca

NETKY.SK • 25 November 2020, 18:24 • 2 min
Zomrel legendárny futbalista Diego Maradona! Príčinou smrti malo byť zlyhanie srdca

BUENOS AIRES - Vo veku 60 rokov, ktoré oslávil len pred nedávnom, zomrel legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona.

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 25. novembra 18:50

Informovala o tom agentúra AFP. Diego Armando Maradona zomrel v stredu 25. novembra. Argentínske média uvádzajú, že príčinou smrti mohla byť zástava srdca. Maradonu pritom iba pred pár týždňami prepustili z nemocnice, kde bol hospitalizovaný a podstúpil chirurgický zákrok, pri ktorom mu odstránili krvnú zrazeninu z mozgu. Počas svojho života prekonal dva infarkty, liečil sa zo žltačky a v posledných rokoch trpel nadváhou. 

 

Denník Ole uvádza, že v stredu ráno ešte normálne vstal, avšak netrvalo dlho a šiel si opäť ľahnúť. Keď sa ho poobede snažil prebrať zdravotnícky personál, ktorý dohliadal na jeho zdravotný stav, už ho sa im ho nepodarilo prebrať. Aj napriek privolanej záchranke sa ho však nepodarilo prebrať k životu. 

 

img

 

Jeho zdravotný stav ovplyvnili jeho závislosti na alkohole a drogách

Bývalá futbalová hviezda pritom nebola vo veľmi dobrom zdravotnom stave. Trpel depresiou, anémiou a bol závislý na alkohole a drogách. Po operácii ho lekári dokonca museli držať niekoľko dní pod silnými sedatívami, pretože sa u neho začali prejavovať abstinenčné príznaky.

 

Prečítajte si tiež: Diego Maradona je po operácii, jeho stav však komplikuje závislosť na alkohole a drogách

 

Čo do značnej miery skomplikovalo aj jeho rekonvalescenciu. Keď sa zotavil, kliniku Olivos opustil 12. novembra. Podľa denníka Clarin zomrel v stredu ráno miestneho času v argentínskom meste Tigre.

 

Tesne pred jeho hospitalizáciou sa postupne začali vynárať informácie, že Maradona prežíval veľmi ťažké obdobie, čo potvrdil aj jeho bývalý lekár Alfredo Cahe.

 

img

 

Ten mal dokonca potvrdiť, že bývalá futbalová superhviezda sa stáva nezvládnuteľným podobne, ako tomu bolo pred 16 rokmi, kedy sa Maradona liečil so svojich závislostí v Karibiku na Kube.

 

Mohlo by vás zaujímať: Diego Maradona je v nemocnici, dôvodom je tento zanedbávaný problém mnohých

 

Už odmalička vynikal talentom

Diego Maradona sa narodil 30. októbra 1960 v chudobnej štvrti na predmestí Buenos Aires. Vo futbale pritom vynikal odmalička a v argentínskej lige debutoval už ako 16 ročný.

 

V roku 1984 prestúpil do talianskeho SSC Neapol, v ktorom sa navždy zapísal do dejín európskeho a svetového futbalu a do sŕdc futbalových fanúšikov. V Neapole zároveň prežil svoje najlepšie hráčske roky.

 

img

 

Aj napriek tomu, že ho sprevádzali škandály, ako napríklad kontakty s neapolskou mafiou, užívaním drog a alkoholu, bol v očiach fanúšikov veľmi obľúbený a dodnes je považovaný za jedného z najlepších futbalistov všetkých čias. 

 

Diegova "Božia ruka"

Jeho najznámejšie a najkontroverznejšie chvíle však prišli v štvrťfinále MS 1986 v Mexiku proti Angličanom, v ktorom strelil oba góly. Ten prvý sa do histórie zapísala ako "Božia ruka" Diega Maradonu, o ktorej sa vyjadril, že "Ak to bola ruka, tak jedine Božia".

 

 

Druhý a zároveň víťazný gól je odborníkmi považovaný za najkrajšígól v dejinách futbalu, pri ktorom božský Diego obišiel šiestich brániacich Angličanov, brankára Shiltona a loptu zasunul do prázdnej brány

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies