Záplavy v Číne si vyžiadali množstvo mŕtvých, zranených a materiálne škody

NETKY.SK • 13 August 2020, 11:00 • 2 min
Záplavy v Číne si vyžiadali množstvo mŕtvých, zranených a materiálne škody

V Číne je po letných záplavách viac ako 200 mŕtvych a nezvestných. Vyčíňanie počasia spôsobilo aj finančné škody vo výške viac ako 25 miliárd amerických dolárov.

slovakia

left justify in out

PEKING - Informoval o tom vo štvrtok predstaviteľ krízového manažmentu, správu priniesla agentúra AP. Záplavy sú výsledkom letného obdobia dažďov. Hladina sa zvýšila najmä na veľkých riekach v strede a na juhu Číny. Veľké mestá boli do značnej miery záplav ušetrené. Námestník ministra pre krízový manažment Čou Süe-wen povedal, že úrady zaznamenali 219 mŕtvych a nezvestných ľudí.

 

img

 

Záplavy spôsobili aj zničenie 54-tisíc domov. Pri vyčísľovaní škôd Čínu sa zistilo, že straty boli o 15,9 percenta vyššie v porovnaní s priemernými povodňovými stratami za ostatných päť rokov.

Čínska ľudová republika je druhou najväčšou svetovou ekonomikou. Finančné škody jej spôsobil aj nový koronavírus, ktorý vypukol koncom vlaňajška v stredočínskom meste Wu-chan. V krajine sú stále obavy o zamestnanosť a osud vývozných trhov. Najľudnatejššej krajine sveta totiž robí problém aj obchodná vojna so Spojenými štátmi Americkými.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies