Zadržaný americký vojak neuspel s odvolaním proti väzbe v Rusku

NETKY.SK • 24 Máj 2024, 12:54 • 2 min
Zadržaný americký vojak neuspel s odvolaním proti väzbe v Rusku

MOSKVA - Súd v ruskom meste Vladivostok v piatok rozhodol ponechať amerického vojaka Gordona Blacka vo vyšetrovacej väzbe. Zadržali ho ešte začiatkom mája pre podozrenia z krádeže, informovali o tom ruské médiá, RIA, ako aj agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Black sa odvolacieho konania zúčastnil prostredníctvom videa zo strediska pre predbežne zadržaných. Na súde sa domáhal zrušenia verdiktu o zadržaní, pričom prostredníctvom tlmočníka uviedol, že počas vyšetrovania a súdneho procesu zostane v Rusku.
 
Proti tomu namietala obžaloba a tvrdila, že americký seržant by mohol utiecť, ak ho z väzby prepustia. Vo väzbe má podľa pôvodného rozhodnutia zotrvať najmenej do 2. júla.
 
Ruská polícia zadržala Blacka 2. mája v prístavnom meste Vladivostok. Predtým slúžil v Južnej Kórei a na záver svojho vyslania sa z vlastnej iniciatívy a bez povolenia svojich nadriadených zastavil v Rusku, aby sa stretol so ženou, s ktorou mal pomer. Podozrievajú ho z toho, že ju okradol.
 
Ruská tlačová agentúra RIA s odvolaním sa na miestneho predstaviteľa rezortu vnútra minulý týždeň informovala, že Black svoju vinu priznal.
 
V Rusku momentálne zadržiavajú niekoľko Američanov vrátane bývalého príslušníka námornej pechoty Paula Whelana a reportéra denníka Wall Street Journal Evana Gershkovicha, ktorých americká vláda označuje za svojvoľne väznených a snaží sa vyjednať ich prepustenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: RIA, Reuters, Ilustračné foto: Pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies