Vo Philadelphii pomenovali ulicu po kapele The Roots

NETKY.SK • 25 Február 2020, 07:36 • 2 min
Vo Philadelphii pomenovali ulicu po kapele The Roots

BRATISLAVA - Americká hip-hopová skupina The Roots má vo Philadelphii svoju ulicu. O novinke informoval člen formácie Questlove na službe Instagram, kde zverejnil aj fotografiu tabule s nápisom Avenue Of The Roots.

slovakia

left justify in out

 

Štyridsaťdeväťročný bubeník prezradil, že domovské mesto kapely plánovalo premenovať ulicu až v máji, no zastupiteľstvo sa zjavne rozhodlo urobiť tak už teraz.

 

"Je naozaj úžasné vidieť, ako nás objíma miesto, kde sme zdokonalili naše zručnosti a umenie," napísal Questlove a dodal, že miestne úrady zrejme nikdy predtým neprijali podobné rozhodnutie takto rýchlo.

 

Preslávili sa vďaka ich jedinečnosti

The Roots je americká hip-hop-neo-soulová skupina z Philadelphie. Vznikla roku 1987, keď ju založili rapper Tariq "Black Thought" Trotter a bubeník a hudobný producent Ahmir "Questlove" Thompson. Skupina je preslávená vďaka svojej alternatívnej tvorbe v žánri hip hopu, a používania živých hudobných nástrojov. Ako prvý sa pridal rapper Malik B. a roku 1992 aj gitaristi Josh "Rubberband" Abrams a Leonard "Hub" Hubbard, tak vznikla pôvodná skupina The Square Roots. Skupina bola už štyrikrát ocenená cenou Grammy.

 


Formáciu The Roots založili v roku 1987 vo Philadelphii producent a bubeník Questlove a rapper Black Thought. Okrem nich pôsobí v kapele viacero hudobníkov, ktorých počet sa však často mení. Debutovali v roku 1993 albumom Organix!, po ktorom nasledovali nahrávky Do You Want More?!!!??! (1995), Illadelph Halflife (1996), Things Fall Apart (1999), Phrenology (2002), The Tipping Point (2004), Game Theory (2006), Rising Down (2008), How I Got Over (2010), Undun (2011) a …And Then You Shoot Your Cousin (2014). Okrem toho vydali aj albumy Wake Up! (2010) s Johnom Legendom, Betty Wright: The Movie (2011) s Betty Wright a Wise Up Ghost (2013) s Elvisom Costellom. Na konte majú tri ceny Grammy. Vlani sa predstavili na trenčianskej Pohode.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies