Cyperský prezident Christodoulides debatoval s predsedom parlamentu Pellegrinim najmä o migrácii

NETKY.SK • 5 Marec 2024, 12:44 • 2 min
Cyperský prezident Christodoulides debatoval s predsedom parlamentu Pellegrinim najmä o migrácii

NIKÓZIA - Migrácia v súvislosti so situáciou sýrskych utečencov v Libanone bola ústredná téma debaty cyperského prezidenta Nikosa Christodoulidesa s predsedom slovenského parlamentu Petrom Pellegrinim. Prezident prijal Pellegriniho v utorok na záver jeho pracovnej cesty na Cypre.

slovakia

left justify in out

Predseda parlamentu priblížil, že na území Libanonu sú vyše dva milióny sýrskych utečencov. "Predpokladá sa, že pokiaľ sa situácia v Libanone nezlepší, respektíve sa Európska únia nepokúsi zlepšiť životné podmienky týchto Sýrčanov priamo na libanonskom území, hrozí, že sa tento rok pohne obrovská vlna v obrovskom počte opäť smerom do Európy," pripomenul šéf slovenského parlamentu s tým, že Cyprus je nárazníkovou zónou.

Christodoulides Pellegriniho informoval, že Cyprus sa chce podieľať aj na humanitárnej pomoci a v najbližších dňoch chce vyslať loď s humanitárnou pomocou do Gazy.

Pellegrini cyperskému prezidentovi pripomenul niektoré projekty, na ktorých participovalo aj Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: NR SR / TASR, Foto: NR SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies