Vláda zefektívnila pokutovanie jazdy bez zaplatenej diaľničnej známky

NETKY.SK • 25 Február 2021, 08:14 • 2 min
Vláda zefektívnila pokutovanie jazdy bez zaplatenej diaľničnej známky

BRATISLAVA - Ak ste nezaplatili elektronickú diaľničnú známku, môžu vás pokutovať najneskôr do troch rokov odo dňa porušenia povinnosti. Predtým na to mali 60 dní.

slovakia

left justify in out

Pokutovanie prevádzkovateľov vozidiel, ktorí neuhradili elektronickú diaľničnú známku, bude efektívnejšie. Umožní to novela zákona o diaľničnej známke z dielne ministerstva dopravy, ktorú schválili poslanci parlamentu 24. ferbuára, v rámci skráteného legislatívneho procesu.

 

img

 

Pokutu za neuhradenie diaľničnej známky bude možné uložiť do dvoch rokov, odkedy sa príslušný okresný úrad dozvedel o porušení tejto povinnosti, najneskôr však do troch rokov odo dňa porušenia povinnosti. Novela zákona o diaľničnej známke nadobudne účinnosť dňom vyhlásenia.

 

img


Doteraz bolo možné pokutu uložiť do 60 dní odo dňa porušenia povinnosti, teda do 60 dní právoplatne rozhodnúť o pokute, čo bolo podľa rezortu pri dodržaní príslušných procesných ustanovení zákona o správnom konaní  v praxi takmer nevykonateľné.

 

Súvisiaci článok: Polícia zintenzívni kontroly počas zákazu vychádza. Za porušenie nariadení si siahneme hlboko do vrecka



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies