Viac ako 300 policajtov, hasičov, horských záchranárov dohliadne na bezpečnosť počas Svetového pohára v Jasnej 2024

NETKY.SK • 19 Január 2024, 15:57 • 2 min
Viac ako 300 policajtov, hasičov, horských záchranárov dohliadne na bezpečnosť počas Svetového pohára v Jasnej 2024

JASNÁ - O bezpečnosť a pokojný priebeh v najväčšom lyžiarskom stredisku v Jasnej sa počas pretekov Svetového pohára alpských lyžiarok v dňoch 20.- 21. januára postarajú zložky rezortu vnútra. Ich úlohou je postarať sa nielen o bezpečnosť pretekárok, ale tiež niekoľko tisíc početného davu fanúšikov a lyžiarov, ktorí v priebeh víkendu prichádzajú na svahy. Preteky trvajú dva dni, príprava bezpečnostných a záchranných zložiek MV SR trvala niekoľko mesiacov a to tak, aby v prípade potreby boli ich zásahy rýchle a účinné.

slovakia

left justify in out

Počas prestížnej športovej udalosti budú v teréne viac ako tri stovky príslušníkov Policajného zboru, Horskej záchrannej služby, Hasičského a záchranného zboru a Leteckého útvaru MV SR.

 

Policajný zbor

Stovky policajtov dopravnej, poriadkovej, železničnej polície ako aj kriminálnej  polície, vrátane policajných psov dohliadnu na opatrenia súvisiace s bezpečnosťou všetkých zúčastnených osôb. Zároveň sa postarajú aj o  bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke a zabezpečení verejného poriadku. Z taktických dôvodov presné čísla nezverejňujeme. 

 

Horská záchranná služba

60 Horských záchranárov dohliadne na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti. Preteky sú v teréne,  ktorý je na mnohých miestach  nedostupný pre vozidlá, preto je zásah horských záchranárov v prípade potreby nevyhnutný. 20 profesionálnych horských záchranárov bude rozmiestnených na strategických miestach pozdĺž trate. Ich úlohou je priame ošetrenie úrazu a transport pacienta. Okrem nich bude v stredisku slúžiť ďalších 20 dobrovoľných záchranárov. Ich úlohou je výpomoc pri prípadných úrazoch a zabezpečenie všetkých prác v rámci evakuačného plánu. Rovnako zabezpečia pomoc, ak dôjde k úrazom divákov a ich transportu, ak to budú okolnosti vyžadovať.

V rámci spolupráce pomôžu Horskej záchrannej službe príslušníci špeciálneho určenia, ktorí sú vzdelaní v oblasti prednemocničnej urgentnej zdravotnej starostlivosti. 20 príslušníkov 5.pluku špeciálneho určenia poskytnú tiež techniku a svoje know-how najmä pri eventuálnom zvládnutí krízovej situácie, ktorá by mohla nastať. K dispozícii bude pristavený aj vrtuľník Leteckého útvaru MV SR.

 

Hasičský a záchranný zbor

Ďalších 12 Príslušníkov Hasičského a záchranného zboru so 7 - kusmi techniky dohliadne na požiarnobezpečnostné opatrenia na podujatí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR, Foto: Tlačový odbor MV SR, Vladimír Benko
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies