V Žilinskom samosprávnom kraji pomáha pri testovaní 55 zdravotníkov z Poľska

NETKY.SK • 23 Január 2021, 14:31 • 2 min
V Žilinskom samosprávnom kraji pomáha pri testovaní 55 zdravotníkov z Poľska

Pri celoplošnom testovaní v Žilinskom kraji pomáha 55 zdravotníkov z Poľska.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pri celoplošnom testovaní na ochorenie COVID-19 pomáha v Žilinskom samosprávnom kraji aj 55 zdravotníckych pracovníkov z Poľska. Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja, Erika Jurinová uviedla na svojej sociálnej sieti poďakovanie za to, že poľskí zdravotníci a záchranári pomáhajú v okresoch Čadca, Kysucké Nové Mesto, Žilina, Martin, Ružomberok a Martin. 

 


„Nezištná pomoc poľských zdravotníkov je znakom dobre fungujúcich susedských vzťahov. S Poľskou republikou máme rozbehnutú spoluprácu v rámci mnohých cezhraničných projektov a veľmi si vážim, že táto spolupráca pokračuje aj v ťažkých časoch pandémie, s ktorou zápasí celý svet. Posledné mesiace sú pre zdravotníkov ťažkou skúškou, mnohí idú až na hranice svojich síl. Napriek tomu nestrácajú ľudskosť a pomáhajú tam, kde je to potrebné.
Spolu to zvládneme,"
spomenula Jurinová.

 

 

img

Celkom na Slovensku pomáha počas víkendového testovania viac ako 200 poľských zdravotníkov a záchranárov.

 

img



Podľa poľského veľvyslanca Krzysztofa Strzałku je prítomnosť poľských zdravotníkov znakom solidarity, ktorá je základnou hodnotou poľského štátu

 ,,Veľmi sa teším, že naši zdravotníci budú v prihraničných oblastiach tu v Žilinskom kraji, tiež aj na Spiši a Šariši a budú pracovať v odberových miestach spolu so slovenskými zdravotníkmi," poznamenal Strzałka.

 

img

V rámci celoplošného skríningu požiadal Žilinský kraj niekoľko obcí o podporu. ,,V obci Belá, Turček, Pribylina a Turčianskych Tepliciach sme zastrešili testovacie prevádzky po odbornej aj administratívnej stránke. Celkom sme pomohli vytvoriť päť detašovaných odberových miest," dodala Jurinová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies