V Primaciálnom paláci v Bratislave aktuálne prebieha fotodokumentačná výstava Inklúzia umením 2023

NETKY.SK • 28 November 2023, 15:00 • 2 min
V Primaciálnom paláci v Bratislave aktuálne prebieha fotodokumentačná výstava Inklúzia umením 2023

BRATISLAVA - V Justiho sieni Primaciálneho paláca v Bratislave aktuálne prebieha fotodokumentačná výstava Inklúzia umením 2023, ktorá hľadáčikom fotoaparátu zachytáva rôzne tvorivé činnosti detí v nemocničných aj bežných školách a domovoch sociálnych služieb, kde členovia a dobrovoľníci občianskeho združenia Moje šťastné dieťa, o. z. realizujú tvorivé aktivity a zároveň zážitkové vyučovanie. Prostredníctvom výstavy tak môžu jej návštevníci nahliadnuť cez kľúčovú dierku za dvere nemocničných škôl a tvorivých workshopov, či vzdelávacích podujatí realizovaných občianskym združením Moje šťastné dieťa, o.z. za obdobie piatich rokov v podobe fotografií, ako aj výstavy rôznych výrobkov z ovčej vlny, prútia, modrotlače či hliny.

slovakia

left justify in out

Výstava má ambíciu prispieť k spájaniu svetov, a to svetov detí a dospelých, svetov ľudí chorých a zdravých, svetov mladých aj tých skôr narodených. Má ambíciu ukázať, že tvorivá činnosť je zážitok, učenie, viera v seba samého aj v tých druhých, radosť a hra, vďaka ktorej sa učíme a meníme svet k lepšiemu. Vďaka ktorej sa každý z nás stáva lepším.

 

Každé dieťa bez rozdielu, každý človek má právo na vytvorenie priestoru na sebarealizáciu a učenie podľa jeho potrieb a možností. Takýto priestor sa Moje šťastné dieťa, o. z. snaží prinášať do nemocničných škôl, materských, aj  stredných škôl a domovov seniorov. Aktivity združenia oceňuje aj pani prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá v roku 2022 osobne navštívila workshop na Klinike detskej chirurgie v NÚDCH na bratislavských Kramároch a dlhodobo činnosť na podporu inkluzívneho vzdelávania v nemocničných školách podporuje.

Podujatie Inklúzia umením 2023 sa realizuje  vďaka finančnej podpore Nadácie Volkswagen Slovakia a podpore Magistrátu hlavného mesta Bratislavy. Výstava prebieha od 18. 11. 2023 do 2. 12. 2023 v Justiho sieni Primaciálneho paláca, na Primaciálnom námestie 1 v Bratislave. Tvorivé workshopy pre deti prebiehajú v dňoch 25. 11. 2023 o 15:00 do 19:00 a 2. 12. 2023 o 15:00 do 19:00.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Kharisma / Soňa Lehocká, Foto: Kharisma / Soňa Lehocká
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies