V Londýne vyčíňal muž s mečom v ruke, zranil piatich ľudí +VIDEO

NETKY.SK • 30 Apríl 2024, 14:25 • 2 min
V Londýne vyčíňal muž s mečom v ruke, zranil piatich ľudí +VIDEO

LONDÝN - Britská polícia v utorok (30. 4.) zadržala muža s mečom, ktorý v severovýchodnom Londýne zrejme zaútočil na ľudí a niekoľko ich zranil. Pravdepodobne nejde o terorizmus, uviedla podľa stanice BBC metropolitná polícia. Záchranári uviedli, že do nemocnice previezli päť ľudí.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročného muža zatkli po tom, ako hliadka prišla na miesto incidentu blízko vlakovej stanice Hainault, kde auto vrazilo do domu. „Podľa našich informácií podozrivý potom napadol viaceré osoby, okrem iných aj dvoch policajtov,“ uviedla polícia.

Celkovo bolo na mieste ošetrených a následne prevezených do nemocnice päť ľudí. Podľa BBC sú medzi nimi policajti aj bežní občania. O ich zdravotnom stave zatiaľ úrady nezverejnili žiadne podrobnosti.

„Nedomnievame sa, že by širšiemu okoliu hrozilo naďalej nebezpečenstvo,“ uviedol podľa agentúry Reuters Ade Adelekan z metropolitnej polície. Tá tiež uviedla, že incident zrejme nesúvisí s terorizmom a že nepátra po ďalších podozrivých.

„O incidente na stanici Hainault z dnešného rána som pravidelne informovaný,“ uviedol britský minister vnútra James Cleverly na X. „V myšlienkach som s tými, ktorých zasiahol,“ dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / ČTK, Foto: Oneindia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies