V byte vybuchla elektrická kolobežka. Zasahovalo 9 hasičov

NETKY.SK • 23 Máj 2024, 13:32 • 2 min
V byte vybuchla elektrická kolobežka. Zasahovalo 9 hasičov

TRENČÍN - V byte na Ulici T. Vansovej v Trenčíne vybuchla elektrická kolobežka. Následne vznikol požiar. Na mieste zasahovalo deväť profesionálnych hasičov so štyrmi kusmi techniky. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík.

slovakia

left justify in out

"Z bytu hasiči evakuovali dve zranené osoby. Požiar zlikvidovali a kolobežku vyniesli na vonkajšie priestranstvo, kde ju uhasili a následne vložili do suda s vodou. Zraneným osobám poskytli prvú pomoc a z priľahlých bytov evakuovali ďalšie osoby," povedal Petrík.
 
Ako dodal, byt hasiči skontrolovali termovíznou kamerou a odvetrali. Príčiny vzniku požiaru zisťujú znalci.
 
Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová, v dôsledku technickej poruchy pri nabíjaní elektrickej kolobežky došlo k jej výbuchu. Výbuch zničil zariadenie izby a došlo k zadymeniu celého bytu. Evakuovali aj niektorých obyvateľov bytového domu z dôvodu zadymenia spoločných priestorov. Po uhasení požiaru sa mohli vrátiť späť do svojich bytov.
 
"Výbuchom našťastie nebola narušená statika na bytovom dome. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Presné okolnosti a príčiny tejto udalosti sú predmetom vyšetrovania," doplnila Kuzmová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: KR HaZZ Trenčín, Ilustračné foto: Polícia SR - Trenčiansky kraj
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies