V Anglicku zrušili väčšinu pandemických opatrení! Premiér Johnson vyzval k opatrnosti

NETKY.SK • 19 Júl 2021, 16:00 • 2 min
V Anglicku zrušili väčšinu pandemických opatrení! Premiér Johnson vyzval k opatrnosti

ANGLICKO - Dnes nastalo vytúžené zrušenie pandemických opatrení v Anglicku. Boris Johnson však naďalej vyzýva obyvateľov k opatrnosti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minulý týždeň potvrdil minister zdravotníctva Sajid Javid, že Anglicko môže 19. júla zrušiť pandemické opatrenia. „Podmienky pre návrat k normálnemu životu sú splnené,“ povedal Javid poslancom parlamentu v Londýne.

 

img

 

Dodal, že počty nových infekcií takzvaným delta variantom vírusu budú pravdepodobne stúpať, vláda však neočakáva nezvládnuteľný tlak na zdravotníctvo. Zrušenie pandemických reštrikcií sa však zatiaľ týka iba Anglicka. Škótsko, Wales a Severné  Írsko si určujú pandemické pravidlá sami.

 

Súvisiaci článok: V Anglicku už o pár dní zrušia všetky pandemické opatrenia. Ľudia sa môžu vrátiť k bežnému životu

 

Stanovený limit ľudí, ktorí sa môžu zúčastniť na spoločenských udalostiach už neexistuje. Nočné kluby sú znovu otvorené od polnoci. V niektorých priestoroch je odporúčané prekrytie tváre, ale zákon to nevyžaduje.

 

img

 

Nadhim Zahawi uviedol, že vládni experti odporúčajú očkovať iba niektoré osoby mladšie ako 18 rokov. Niektorí vedci predpokladajú, že infekcie v Anglicku, kde je denný prírastok pozitivity asi 50 000 prípadov, by neskôr v lete mohli dosiahnuť počet 200 000 prípadov denne.

 

Premiér Johnson vo videu zverejnenom na Twitteri v nedeľu popoludní uviedol, že teraz je „ten pravý okamih“ na prechod Anglicka do záverečnej fázy zrušenia lockdownu.

 

img

 

„Ak to neurobíme teraz, musíme si položiť otázku, kedy to urobíme,“ uviedol a dodal, že vírus bude mať na jeseň a v zime „výhodu chladného počasia“. "Ale musíme to urobiť opatrne. Musíme si uvedomiť, že tento vírus je bohužiaľ stále vonku. Prípadov pribúda, vidíme extrémnu nákazlivosť variantu Delta," dodal.

 

Jonathan Ashworth uviedol, že ukončenie povinného nosenia rúšok a práce z domu je „neuvážené“ a varoval pred „chaosom“ v dopravnej sieti, keď sa ľudia po niekoľkých mesiacoch vrátia do kancelárií. „Poslednou vecou, ​​ktorú v taký deň chceme, je chaos a narušenie opatrení v oblasti verejného zdravia,“ uviedol pre program Today Radio BBC 4.

 

img

 

Ľudia i podniky sa síce tešia, no mnohí ďalší majú hlboké obavy z rozhodnutia britskej vlády zrušiť obmedzenia v čase, keď sa prípady COVID-19 opäť rýchlo rozvíjajú. V sobotu bolo potvrdených viac ako 54 000 nových prípadov, čo je najvyšší denný počet od januára, hoci hlásené úmrtia na vírusy sú zatiaľ relatívne nízke.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies