Eurojackpot na Slovensku - jedna z najlepších zábav

NETKY.SK • 29 Apríl 2021, 10:11 • 2 min
Eurojackpot na Slovensku - jedna z najlepších zábav

BRATISLAVA - Žijeme vo svete, kde je hranie lotérie nevyhnutné. Eurojackpot je jednou z najpopulárnejších hier na svete.

slovakia

left justify in out

Na Slovensku je Eurojackpot poprednou lotériovou hrou, ktorá zmenila život mnohým ľuďom. V tomto článku rozoberieme všetko, čo potrebujete vedieť o Eurojackpote na Slovensku.

 

História Eurojackpotu

Eurojackpot je nadnárodná lotéria, ktorá bola predstavená v Európe v roku 2006 s cieľom konkurovať EuroMillions. Avšak, až do roku 2012 sa Eurojackpot začal rozširovať v zúčastnených európskych krajinách.

 

Priekopníckymi krajinami, ktoré sa stretli v Amsterdame, aby zmapovali fungovanie Eurojackpotu v zúčastnených krajinách, sú Nemecko, Slovinsko, Fínsko, Taliansko a Holandsko.

 

Oficiálny predaj vstupeniek sa začal 17. marca 2012, prvé žrebovanie nasledovalo 23. marca 2012.

 

Pripojilo sa viac krajín ...

Vďaka počiatočnému úspechu lotériovej hry sa pripojilo viac krajín. Španielsko sa pripojilo neskôr v júni 2012 a Chorvátsko, Lotyšsko, Island, Litva, Švédsko a Nórsko sa pripojili v roku 2013.

 

Maďarsko a Česká republika sa pripojili v roku 2014. Slovensko sa pripojilo v roku 2015, zatiaľ čo Poľsko v roku 2017. Odvtedy sa počet zúčastnených hráčov výrazne zvýšil, čím sa Eurojackpot stal najpopulárnejšou lotériou v Európe. Od svojho príchodu na Slovensko zostala najhranejšou lotériovou hrou miestnych obyvateľov.

 

Prečo ľudia hrajú Eurojackpot?

Ľudia prechádzajú na Eurojackpot z iných nadnárodných lotérií v Európe. Tento krok bol veľmi nápadný, pretože veľa ľudí zo Slovenska a ďalších zúčastnených krajín sa pripája k Eurojackpotu.

 

Tu nájdete hlavné dôvody, prečo ľudia hrajú Eurojackpot:

 

Náklady

Jedným z hlavných dôvodov, prečo ľudia hrajú Eurojackpot, je skutočnosť, že je cenovo dostupný pre veľa ľudí. Ešte predtým, ako je niekto presvedčený, že sa zapojí do loterijnej hry, si zistí, aká je cena tiketu. Väčšina hráčov by nehrala hru pravidelne, ak sú lístky drahé.

 

Na hranie Eurojackpotu potrebujete iba dve eurá. Rozdiel medzi Eurojackpotom a EuroMillions je 0,5 eura. Čo vlastne oddeľuje populárnu lotériu od nie veľmi obľúbenej. Vďaka lacným lístkom je Eurojackpot obľúbený. 

 

Cena jackpotu

Ďalším dôvodom, prečo ľudia hrajú Eurojackpot na Slovensku, je skutočnosť, že má vysokú výhru jackpotu. Mnoho ľudí, ktorí hrajú lotériu, pozerajú na cenu jackpotu s nádejou, že ju vyhrajú. Ak je výhra skutočne veľká, pravdepodobne si zahrajú.

 

Maximálna výška jackpotu je 90 miliónov eur. Fantázia získať takúto obrovskú finančnú výhru na Slovensku je to, čo vedie mnohých Slovákov k hre. S takým množstvom peňazí môže človek v krajine alebo mimo nej urobiť doslova čokoľvek.

 

Okrem výhry jackpotu ponúka Eurojackpot mnoho ďalších peňažných cien, ktoré priťahujú hráčov do hry.

 

Pravdepodobnosť

Hráči tiež zohľadňujú šancu na výhru, ešte predtým než sa rozhodnú zapojiť sa do lotériovej hry. Pri hraní Eurojackpotu sú šance na výhru 1: 95 344 200.

 

Aj keď by sa mohlo zdať nemožné vyhrať, okrem hlavnej výhry, sa stále hrá o veľké peňažné sumy. Je jednoduchšie vyhrať v Eurojackpote ako v iných nadnárodných lotériách v Európe.

 

Ľahko sa hrá

Pravidlá Eurojackpotu sú presné, čo hráčom uľahčuje hru. Ak ste hráč, ktorý sa chce do hry zapojiť, nemusíte sa ničoho obávať. Pravidlá sú jasne dané.

 

Online platforma

Ďalším hlavným dôvodom, prečo ľudia hrajú Eurojackpot, je skutočnosť, že má online platformu. Tá uľahčuje mnohým ľuďom prístup k hre. Od svojho uvedenia na trh Eurojackpot využíva online platformu na oslovenie mnohých používateľov.

 

S online platformou:

1. Môžete hrať kdekoľvek a kedykoľvek

2. Výsledky si môžete skontrolovať aj bez toho, aby ste museli čakať na oficiálne vysielanie žrebovania lotérie

 

Najväčšie výhry

V histórii Eurojackpotu bola najvyššia výhra jackpotu 90 miliónov eur. Toto je najvyššia hodnota, ktorú môže človek pri hraní Eurojackpotu vyhrať. Táto výhra jackpotu bola vyhraná jednotlivo.

 

Prvým človekom, ktorý vyhral 90 miliónov eur, bol Čech, ktorý sa dokázal trafiť všetkých päť hlavných čísel a dve eurové čísla. Vyhral v piatok 15. mája 2015.

 

Po získaní ceny víťazovi trvalo približne tri týždne, kým si svoju cenu vyzdvihol. Nechal si čas a uvažoval o tom, čo robiť s obrovským množstvom peňazí.

 

Požiadal o zachovanie anonymity. Pri vyberaní svojej výhry požiadal iba o hotovosť asi 10 000 eur, potom sa už ponáhľal na vlak.

 
Ďalšie veľké ceny Eurojackpot

6. januára 2017 vyhralo päť hráčov 90 miliónov eur a rozdelilo si ich medzi sebou. Bolo to prvýkrát, čo sa zdieľala hlavná cena jackpotu. Každý hráč odišiel domov s 18 miliónmi eur.

 

V októbri 2016 bol vyhlásený druhý výherca vo výške 90 miliónov eur. Držiteľ lístka pochádzal z Nemecka. V apríli 2017 získal hráč Fínska 86,9 milióna eur a stal sa najväčším víťazom Fínska.

 

Prvá výhra Eurojackpot pre Slovensko

Na Slovensku získal prvý výherca jackpotu výhru viac ako 58 miliónov eur. Táto výhra jackpotu nadchla hráčov lotérie zo Slovenska. Hráč, ktorý vyhral najväčší jackpot na Slovensku, sa spoliehal na náhodný výber svojich šťastných čísel.

 

Rozdelenie výnosov

Keďže výhry sa vyplácajú na základe pevne stanovených percentuálnych podielov, musí každá zúčastnená krajina prispieť časťou svojich výnosov do cenového fondu.

 

Zvyšné výnosy pokrývajú prevádzkové náklady, maloobchodníkov s lístkami a dane spojené s lotériou. Okrem toho musí každá zúčastnená krajina tiež použiť časť svojich príjmov na financovanie dobrých dôvodov / charity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies