USA stiahli na lekárske vyšetrenie ďalších dvoch zamestnancov z Kuby

NETKY.SK • 8 Jún 2018, 22:47 • 2 min
USA stiahli na lekárske vyšetrenie ďalších dvoch zamestnancov z Kuby

WASHINGTON - Spojené štáty stiahli svojich ďalších dvoch zamestnancov z veľvyslanectva na Kube a poslali ich na lekárske vyšetrenie možného poškodenia mozgu.

slovakia

left justify in out

Washington tak reagoval na obavy, že ich mohli postihnúť záhadné zdravotné ťažkosti, ktorým čelili americkí diplomati na Kube a v Číne. Informovala o tom v piatok agentúra AP s odvolaním sa na tri nemenované zdroje.

 

Americké ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že "ide o možné nové prípady", ktoré však ešte neboli "lekársky potvrdené". Jeden z nemenovaných predstaviteľov povedal, že spomínané dve osoby z veľvyslanectva v Havane práve absolvujú lekárske vyšetrenie. Podľa ďalších dvoch anonymných zdrojov tieto osoby podstupujú vyšetrenie na Pensylvánskej univerzite.

 

K tomuto rozhodnutiu americké ministerstvo zahraničných vecí pristúpilo po tom, ako pre amerických občanov nachádzajúcich sa v Číne rozšírilo v piatok varovanie pred nevyjasnenými zdravotnými ťažkosťami. Tie vyvolali obavy, že ide o podobné ťažkosti, ktoré utrpeli zamestnanci americkej vlády v Havane v roku 2016.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies