USA pripravujú clá na dovoz elektrických automobilov z Číny

NETKY.SK • 10 Máj 2024, 09:20 • 2 min
USA pripravujú clá na dovoz elektrických automobilov z Číny

WASHINGTON - Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena sa pripravuje na zavedenie ciel na dovoz elektrických vozidiel z Číny. Informovala o tom agentúra Bloomberg. Vláda oznámi tento krok budúci týždeň. Ochranné opatrenia sa majú vzťahovať aj na batérie a solárnu technológiu.

slovakia

left justify in out

Ešte koncom februára Biely dom oznámil, že Spojené štáty sa rozhodli vyšetriť, či dovoz automobilov z Číny predstavuje hrozbu pre národnú bezpečnosť. Dôvodom vyšetrovania je, že autá zhromažďujú veľké množstvo citlivých údajov o vodičoch a cestujúcich a používajú svoje kamery a senzory na zaznamenávanie informácií o americkej infraštruktúre.
 
Teraz sa podľa agentúry Boooberg chystá zavedenie ciel, pravdepodobne na budúci utorok. Okrem zavedenia nových ciel sa očakáva, že Bidenova administratíva oznámi zachovanie niekoľkých existujúcich ciel na ochranu amerických spoločností, a tým pomôže zachovať pracovné miesta.
 
Šesť mesiacov pred voľbami sa Biden snaží osloviť okrem iného ľudí pracujúcich v amerických automobilkách. Niekoľko amerických senátorov ho už vyzvalo, aby uvalil embargo na dovoz lacných elektrických automobilov z Číny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Bloomberg, Ilustračné foto: nst.com.my / AFP photo
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies