Univerzita v Paname: Útočník spustil paľbu na študentov, 1 obeť, 1 zranený + VIDEO

NETKY.SK • 8 Jún 2024, 13:12 • 2 min
Univerzita v Paname: Útočník spustil paľbu na študentov, 1 obeť, 1 zranený + VIDEO

PANAMA - Neznámy útočník strieľal ešte v piatok na skupinu študentov v kampuse Panamskej univerzity v Paname. Pri incidente zahynul jeden človek a ďalší utrpel zranenia, informuje AP.

slovakia

left justify in out

Študenti v čase streľby pracovali v teréne v univerzitnom centre poľnohospodárskych vied, ktoré sa nachádza v provincii Veraguas asi 250 kilometrov juhozápadne od hlavného mesta Panama, oznámil na sociálnej sieti X rektor Panamskej univerzity Eduardo Flores Castro.
 
Riaditeľ regionálneho kampusu univerzity, v ktorom prišlo k streľbe, Pedro Samaniego nebol svedkom streľby. V čase incidentu bol však v kampuse.
 
Podľa Samaniega podišiel strelec ku skupine šiestich študentov prvého ročníka a približne o 11.00 h miestneho času začal bez slova strieľať. Jeden študent zomrel na mieste a ďalší bol postrelený a ranený, keď študenti z miesta utekali.
 
Útočník následne preskočil plot o ušiel. "O útočníkovi nevieme nijaké detaily. Iba, že prišiel a zastrelil toho študenta. Deti začali utekať a postrelený študent bol zasiahnutý do sedacieho svalu," povedal Samaniego.
 
Zraneného študenta hospitalizovali.
 
Regionálna prokuratúra na sociálnej sieti X informovala, že vyšetruje v kampuse univerzity vraždu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AP, Foto: Reuters / straitstimes.com
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies