Dramatická nehoda slovenského autobusu v Rakúsku: 10 zranených, z toho 3 ťažko

NETKY.SK • 11 Máj 2024, 13:46 • 2 min
Dramatická nehoda slovenského autobusu v Rakúsku: 10 zranených, z toho 3 ťažko

SALZBURG – Krátko pred polnocou v noci na sobotu pri nehode slovenského autobusu na diaľnici v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko sa zranilo najmenej 10 osôb. Informovali o tom ORF a agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Nehoda sa stala pri obci Thalgau. Autobus to mal namierené do Viedne. Vodičom bol 57-ročný Slovák. Narazil do betónovej zábrany oddeľujúcej jazdné pruhy v úseku, kde sa uskutočňujú práce na ceste. Diaľnica bola v mieste nehody uzavretá na približne šesť hodín.
 
Na mieste zasahovalo viacero sanitiek a vozidiel záchranných zložiek, aj hasiči. Zranené osoby boli prevezené do nemocníc. Stav troch z nich je vážny.
 
Podľa správy APA rýchlosť autobusu bola v čase nehody asi 100 kilometrov za hodinu. Najvyššia povolená rýchlosť v tomto úseku je pritom 60 kilometrov za hodinu. Úrady príčiny nehody vyšetrujú. Miestna polícia uviedla, že vodič nebol pod vplyvom alkoholu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: ORF, APA, TASR, pravda.sk, Foto: Nehoda slovenského autobusu v Rakúsku / pravda.sk
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies