Ukrajinci potvrdili, že stoja za výbuchmi na Kryme, včera z toho obviňovali Rusko

NETKY.SK • 10 August 2022, 15:08 • 2 min
Ukrajinci potvrdili, že stoja za výbuchmi na Kryme, včera z toho obviňovali Rusko

KYJEV - Viac než desať výbuchov rôznej intenzity zaznamenali v utorok blízko ruskej vojenskej základne Novofedorivka na Rusmi anektovanom ukrajinskom polostrove Krym.

slovakia

left justify in out

K výbuchom došlo okolo 15.30 h miestneho času (14.30 h SELČ). Tri z nich boli podľa svedkov obzvlášť silné. Ruský gubernátor Krymu Sergej Aksionov oznámil na sociálnej platforme Telegram, že vycestoval na miesto výbuchov. Ukrajina včera popierala, že by za výbuchmi stála a obviňovala ruskú stranu. Aj keď je Krym anektovaný, žijú na ňom aj Ukrajinci. Dnes Ukrajina oznámila, že za silnými výbuchmi, pri ktorých boli hlásene obete i zranení, stojí jej vojsko. 

 

Z domova: Ropa už nie je problém! Tiecť by mala v najbližších hodinách. Sulík uviedol dátum podania demisie ministrov SaS

 

img

 

Moskva dlhodobo varuje, že prípadný ukrajinský útok na Krym by sa stretol s tvrdou odozvou vrátane útokov na "mocenské centrá" v Kyjeve. Po včerajšom útoku sa ruská strana zatiaľ nevyjadrila, či Kyjev bude čakať odplata. 

 

Ku Krymu sa vyjadril aj ukrajinský prezident Zelenskyj, ktorý v najnovšom príhovore uviedol, že vojna neskončí, kým sa mu nepodarí ovládnuť Krym. 

 

img

 

„Krym je ukrajinský a nikdy sa ho nevzdáme," povedal ukrajinský prezident a pokračoval: „Región Čierneho mora nikdy nebude bezpečný, kým bude Krym okupovaný. Nebude stabilný a trvalý mier v mnohých krajinách na pobreží Stredozemného mora dovtedy, kým bude Rusko schopné využívať náš polostrov ako vojenskú základňu."

 

Tento ukrajinský polostrov je ruskými turistami obľúbená dovolenková destinácia a na jednom z videzáznamov z utorka vidieť, ako návštevníci utekajú z jednej z tamojších pláží, pričom v pozadí stúpa hustý dym, uvádza spravodajská stanica BBC.

 

Zo sveta: Poľský premiér: EÚ je demokratickou organizáciou len na papieri



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies