Na letisku v Manile sa našlo v batožine viac než 1500 malých korytnačiek

NETKY.SK • 4 Marec 2019, 17:05 • 2 min
Na letisku v Manile sa našlo v batožine viac než 1500 malých korytnačiek

MANILA - Filipínska polícia objavila na letisku v hlavnom meste Manila 1500 malých korytnačiek pašovaných v neoznačenej batožine.

slovakia

left justify in out

Zvieratá boli obalené striebornou lepiacou páskou. Informovala o tom v pondelok tlačová agentúra BBC.

 

Celkovo 1529 malých suchozemských i vodných korytnačiek rôznych druhov sa našlo v nedeľu v štyroch neoznačených batožinách v príletovej časti medzinárodného letiska Ninoy Aquino. Ich hodnota na čiernom trhu by dosiahla v prepočte 76.730 eur.

 

Polícia sa domnieva, že pašerák sa svojej batožiny vzdal po tom, ako sa dozvedel o mimoriadne prísnych trestoch za nezákonné pašovanie voľne žijúcich zvierat. Za takýto trestný čin hrozia pašerákom až dva roky väzenia a vysoká pokuta.

 

 

Podľa colného úradu kufre opustil filipínsky pasažier, ktorý do Manily pricestoval letom filipínskych aerolínií z Hongkongu.

 

Medzi pašovanými plazmi boli aj druhy nachádzajúce sa na červenom zozname ohrozených druhov korytnačiek.

Korytnačky si často ľudia volia za svojich exotických domácich miláčikov. V Ázii ich navyše využívajú aj v rámci tradičnej medicíny či ako gurmánsku delikatesu, doplnila BBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies