Ukrajina ponúka svoje zásobníky plynu Európskej únii

NETKY.SK • 28 Marec 2022, 06:00 • 2 min
Ukrajina ponúka svoje zásobníky plynu Európskej únii

BERLÍN/KYJEV - Ukrajina ponúkla krajinám Európskej únie vlastné podzemné zásobníky plynu s cieľom zvýšiť ich strategické rezervy, čo by EÚ mohlo pomôcť vymaniť sa zo závislosti od dovozu plynu z Ruska.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský minister energetiky Herman Haluščenko uviedol, že Ukrajina má najväčšie podzemné zásobníky plynu v Európe a je pripravená umožniť ich využitie krajinami Európskej únie. Ako počas víkendu napísal na Facebooku, aj napriek vojenskej agresii Ruska zostáva Ukrajina naďalej v otázke energetickej bezpečnosti silným a dôveryhodným partnerom Európy.

 

img

Herman Haluščenko 

 

Minister privítal, že Európska únia sa chce v reakcii na útok Ruska čo najskôr vymaniť zo svojej závislosti od ruského plynu, súčasťou čoho sú dohodnuté spoločné nákupy suroviny od ďalších dodávateľov. Ukrajina by k tejto solidarite mohla prispieť ponukou vlastných zásobníkov, dodal Haluščenko.

 

Prečítajte si tiež: Rusko hľadá náhradu za západné firmy. S ktorými krajinami chce obchodovať?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies