Rusko hľadá náhradu za západné firmy. S ktorými krajinami chce obchodovať?

NETKY.SK • 25 Marec 2022, 20:45 • 2 min
Rusko hľadá náhradu za západné firmy. S ktorými krajinami chce obchodovať?

MOSKVA - Od konca februára, keď Rusko zaútočilo na Ukrajinu, opustilo ruský trh, alebo na ňom výrazne zredukovalo aktivity viacero známych západných značiek.

slovakia

left justify in out

Po odchode veľkého počtu západných maloobchodných firiem sa Rusko rozhodlo obrátiť na Čínu, Indiu, Irán a Turecko s cieľom aspoň čiastočne zaceliť výpadok. Uviedla to v piatok asociácia združujúca firmy pôsobiace v sektore. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

 

img

 

Ruská rada nákupných centier (RCSC), ktorá zastupuje vlastníkov obchodných centier aj prevádzkovateľov maloobchodných sietí, uviedla, že v súčasnosti rokuje so zástupcami sektora v spomínaných krajinách s cieľom nájsť alternatívy k západným značkám. Ako dodala, zaslala im zoznam zahraničných firiem, ktoré pozastavili aktivity na ruskom trhu.

 

Prečítajte si tiež: Dopad vojny na Slovensko. Firma v Spišskej Novej Vsi prepustí do 160 zamestnancov!

 

„Časom by sme mohli doplniť, prípadne úplne nahradiť tovary značiek, ktoré sa z ruského trhu stiahli, tovarmi podobnej kvality a dizajnu,“ uviedla RCSC.

 

img

Obchodný dom GUM v Moskve 

 

Sankcie západných štátov proti Rusku medzitým skomplikovali dodávky tovarov do ruských obchodov. K tomu sa pridali rastúce ceny, čo vyvolalo medzi ľuďmi paniku z rýchleho zdražovania a vykupovanie niektorých tovarov, najmä cukru. Problémy so zásobovaním zaznamenali aj pri niektorých liekoch.

 

Možno vás zaujme: EÚ registruje zmenu v predaji úžitkových vozidiel



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies