Trump sa odmieta otestovať, hoci trávil čas s ľuďmi, ktorí majú koronavírus

NETKY.SK • 14 Marec 2020, 10:02 • 2 min
Trump sa odmieta otestovať, hoci trávil čas s ľuďmi, ktorí majú koronavírus

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump, ktorý v piatok vyhlásil v Spojených štátoch v súvislosti s epidémiou koronavírusu stav núdze, sa sám naďalej odmieta dať otestovať.

slovakia

left justify in out

Médiá pritom prinášajú stále ďalšie fakty o jeho kontaktoch s ľuďmi, u ktorých sa neskôr zistila prítomnosť koronavírusu. Jedným z nich je Fábio Wajngarten, ktorý minulý víkend spolu s brazílskym prezidentom Jairom Bolsonarom, ktorému robí mediálneho poradcu, navštívil Trumpa v jeho rezorte Mar-a-Lago. Biely dom síce tvrdí, že s ním Trump takmer neprišiel do kontaktu, no zverejnené fotografie a videá svedčia o opaku.

 

 

 

 

img

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro (vľavo) a Fabio Wajngarten

 

 

Odmietavý postoj Trumpa
Americké médiá skloňujú okrem toho aj nedávne stretnutie austrálskeho ministra, ktorý neskôr oznámil, že má koronavírus, s Trumpovou dcérou a poradkyňou Ivankou, a tiež ďalšie prípady, kedy sa Trump a jeho najbližší dostali do kontaktu s ľuďmi, ktorých testy na koronavírus boli pozitívne.

Trump však trvá na tom, že jeho testovať netreba. "Povedzme to takto: Mňa sa to netýka," vyhlásil americký prezident.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies