Ibrahimovičova sága pokračuje. Aj po štyridsiatke bude hráčom AC Miláno

NETKY.SK • 23 Apríl 2021, 10:08 • 2 min
Ibrahimovičova sága pokračuje. Aj po štyridsiatke  bude hráčom AC Miláno

MILÁNO - Keď si Zlatan Ibrahimovič obliekal dres AC Miláno v roku 2011 ako 30-ročný, zrejme netušil, že v ňom zotrvá ďalších 10 rokov.

slovakia

left justify in out

Švédsky útočník, narodený 3. 10. 1981, predĺžil zmluvu s Milánčanmi do konca sezóny 2021/2022. Čo znamená, že na San Sire bude kopať do lopty aj po svojej štyridsiatke. Finančné detaily predĺženia kontraktu neboli zverejnené, ale talianske médiá odhadujú dohodu na úrovni doterajšieho platu 7 miliónov eur za sezónu.

 

img


"Sága pokračuje," komentoval Ibahimovič na Instagrame a pripojil fotku z podpisu zmluvy. "AC Miláno je klub, za ktorý odohral Zlatan Ibrahimovič počas pôsobenia v Taliansku najviac zápasov. Dosiaľ ich bolo 130 a dosiahol v nich 84 gólov. Aj preto bude švédsky útočník pokračovať v nosení červeno-čierneho dresu aj v budúcej sezóne," píše sa vo vyhlásení AC Miláno na klubovom webe.

 

Mohlo by vás zaujímať: Európska superliga sa rozpadá, z projektu odstupujú zakladajúci členovia


Futbalový svetobežník získal v ročníku 2010/2011 s AC Miláno taliansky titul a pridal aj víťazstvo v domácom Superpohári. Aj po 10 rokoch so Zlatanom v zostave mali "rossoneri" chvíľu našliapnuté na zisk Scudetta, ale neskôr sa pred nich v tabuľke dostal mestský rival Inter a šesť kôl pred koncom má náskok 10 bodov.

Tento bravúrny útočník sa vrátil na San Siro v decembri 2019 ako voľný hráč, keď predtým pôsobil v americkom tíme MLS Los Angeles Galaxy. V prvej sezóne aj góly Ibrahimoviča pomohli milánskemu tímu dostať sa na pozíciu s istotou účasti v Európskej lige. Zároveň sa stal najstarším hráčom v histórii Serie A, ktorý v jednej sezóne dosiahol aspoň desať gólov. V aktuálnom súťažnom ročníku napriek zdravotným problémom, prekonanému koronavírusu aj kartovým trestom nastrieľal vo všetkých súťažiach 17 gólov a výrazne sa podieľa na tom, že AC Miláno drží pozíciu pre účasť v Lige majstrov prvýkrát od roku 2014. Nedávno sa Ibrahimovič stal tretím aktívnym hráčom, ktorý nastrieľal 500 gólov na klubovej úrovni.

 

Prečítajte si tiež: Kedysi ničil súperov v klietke, teraz žije pokojným životom. Z postrachu sveta MMA je dnes farmár



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies