Tri nemocnice na Spiši chcú prehĺbiť spoluprácu

NETKY.SK • 5 Jún 2023, 16:45 • 2 min
Tri nemocnice na Spiši chcú prehĺbiť spoluprácu

KEŽMAROK / LEVOČA / KROMPACHY - Tri nemocnice na Spiši chcú prehĺbiť spoluprácu s cieľom zefektívniť zdravotnú starostlivosť pre pacientov interného oddelenia a oddelenia dlhodobo chorých.

slovakia

left justify in out

Tri nemocnice na Spiši chcú prehĺbiť spoluprácu s cieľom zefektívniť zdravotnú starostlivosť pre pacientov interného oddelenia a oddelenia dlhodobo chorých. Pri tejto príležitosti sa v pondelok konalo stretnutie vedúcich pracovníkov dotknutých oddelení v Levoči, Krompachoch a Kežmarku. Informoval o tom riaditeľ nemocníc spišského klastra František Lešundák.

 

"Stretnutia sa zúčastnil aj zástupca kardiocentra v Košiciach - Šaci, ktorý predstavil možnosti liečby pacientov. Srdcové ochorenia totiž predstavujú významný zdravotný problém v celej populácii, nevynímajúc pacientov našich interných oddelení," uviedol Lešundák. Zjednotenie a zdieľanie poznatkov podľa riaditeľa povedie k zlepšeniu koordinácie a komunikácie medzi jednotlivými oddeleniami. Cieľom je tiež posilniť kontinuitu poskytovanej starostlivosti.

 

Spomínané oddelenia všetkých troch nemocníc majú dohromady 217 zamestnancov a špecializované ambulancie, či už je to kardiologická, diabetologická, pneumologická, alebo endokrinologická ambulancia. Lešundák tiež upozornil na nevyhnutnosť potreby interného oddelenia a oddelenia dlhodobo chorých v dotknutom regióne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies