Tragický koniec, ktorý čakal muža pod hladinou mora

NETKY.SK • 12 September 2023, 21:30 • 2 min
Tragický koniec, ktorý čakal muža pod hladinou mora

Posádka gréckeho trajektu zhodila z rampy oneskoreného cestujúceho. Muž sa utopil

slovakia

left justify in out

Životom zaplatil za svoje oneskorenie a hlavne bezohľadnosť posádky 36-ročný muž, ktorý na poslednú chvíľu dobiehal trajekt v gréckom prístave Pireu. Stihol ešte naskočiť na rampu plavidla, ktoré sa už odrážalo od móla, ale posádka ho násilne vytlačila tak, že pasažier spadol do vody a utopil sa. Dráma sa podľa denníka Ekathimerini odohrala už minulý týždeň, medzitým sa ale na sociálnych sieťach rozšíril videozáznam, ktorý tragédiu zachytil. Na zábere je vidieť, ako muž vbieha na rampu, potom ho dvaja členovia posádky vystrčia späť na mólo. Oneskorený pasažier, ktorý mal platný cestovný lístok, sa nevzdával a dral sa späť na mostík. Pri následnej potýčke s jedným členom posádky ale skĺzol do medzery medzi rampou a mólom, ktorá sa pomaly zväčšovala tým, ako trajekt vyplával.

Voda pod zadkom plavidla bola v tej chvíli silne rozbúrená lodným motorom a muž sa v nej utopil. Bez ohľadu na incident trajekt pokračoval v plavbe smer Kréta. Až prístavná polícia prinútila kapitána k návratu. Veliteľa lode a troch ďalších členov posádky potom zatkla pobrežná hliadka. Vyšetrovatelia im kladú za vinu neposkytnutie pomoci a berú do úvahy fakt, že trajekty smú vyplávať až po úplnom stiahnutí a uzavretí rampy. „Som znechutený. Nepochybujem, že išlo o zabitie,“ reagoval grécky minister námornej dopravy Militiadis Varvitsiotis. Incident medzitým rozbúril verejnú mienku natoľko, že v pondelok minister odstúpil z funkcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies