Tragédia v Mexiku: Pri zrútení pódia 4 mŕtvi a 15 zranení. V nemocnici skončil aj prezidentský kandidát + VIDEÁ

NETKY.SK • 23 Máj 2024, 08:16 • 5 min
Tragédia v Mexiku: Pri zrútení pódia 4 mŕtvi a 15 zranení. V nemocnici skončil aj prezidentský kandidát + VIDEÁ

MEXIKO - Najmenej štyria ľudia zahynuli a ďalších 15 osôb utrpelo zranenia v mexickom štáte Nuevo León po tom, ako sa na predvolebnom podujatí prezidentského kandidáta Jorgeho Álvareza Máyneza zrútilo pódium. Uviedli to miestni predstavitelia. Správu priniesli agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

K tragédii došlo v meste San Pedro Garza Garcia pri meste Monterrey. Máynez v príspevku na sociálnej sieti napísal, že bol prevezený do nemocnice, no je v poriadku. Zrútenie pódia podľa neho spôsobil silný vietor. Dodal, že zranenia utrpeli aj členovia jeho volebného tímu.
 
Mexický prezident Andrés Manuel López Obrador v príspevku na sociálnej sieti napísal, že "posiela objatie rodinným príslušníkom a priateľom obetí".
 
Na videu z incidentu zverejnenom na sociálnych sieťach je možné pozorovať, ako Máynez stojí na pódiu a dav skanduje jeho meno. Následne sa však rozbehol keď zbadal, ako sa na neho rúti veľká obrazovka a konštrukcia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AP / Reuters, Foto: Bezpečnostné sily stoja okolo pódia, ktoré sa zrútilo / TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies