Tisícky ľudí zažili chaos po vykoľajení vlaku na jednej z hlavných britských trás

NETKY.SK • 30 Máj 2024, 18:37 • 2 min
Tisícky ľudí zažili chaos po vykoľajení vlaku na jednej z hlavných britských trás

CUMBRIA - Chaos dnes zachvátil viaceré spoje medzi Anglickom a Škótskom po tom, čo nákladné vagóny zišli z koľajníc v Cumbrii.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo ešte včera na hlavnej línii západného pobrežia medzi Carlisle a Oxenholme Lake District. Počas vykoľajenia sa nikto nezranil, no po viac ako 15 hodinách nastávajú ľudia stále veľké meškania. Niektoré trate boli zablokované a na trati, ktorá zostala prejazdná, premávala veľmi obmedzená vlaková doprava.

Viaceré vlaky boli odvtedy zrušené a meškali, a železničné spoločnosti po zvyšok dňa odstavovali niektoré spoje.

Vo vyhlásení britskej železničnej spoločnosti Avanti West Coast sa uvádzalo: „Necestujte na sever od Prestonu. Služby medzi Oxenholme Lake District a Penrith boli zrušené z dôvodu vykoľajenia nákladného vlaku blokujúceho trať." ... „Prosím, nepokúšajte sa dnes s nami cestovať medzi Prestonom a Škótskom." V odpovedi na zúfalé správy od uviaznutých cestujúcich spoločnosť dodala: „Odporúčame zákazníkom, aby dnes necestovali z dôvodu vážneho prerušenia. Nemáme odhadovaný čas, kedy sa to skončí."

Medzitým TransPennine Express uviedol, že prerušenie sa očakáva najmenej do 14:00. Majitelia lístkov si mohli odložiť cestu do zajtra alebo cestovať s inými operátormi.

Doteraz však nie je jasné, čo spôsobilo vykoľajenie nákladného vlaku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Metro News, Foto: BBC
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies