SpaceX vypustil do vesmíru ďalších 23 internetových satelitov Starlink +VIDEO

NETKY.SK • 29 Máj 2024, 17:15 • 2 min
SpaceX vypustil do vesmíru ďalších 23 internetových satelitov Starlink +VIDEO

LOS ANGELES - Americká súkromná vesmírna spoločnosť SpaceX. ktorú vlastní miliardár Elon Musk, vypustila v utorok na obežnú dráhu ďalších 23 satelitov Starlink.

slovakia

left justify in out

Satelity boli podľa SpaceX vypustené na palube rakety Falcon 9 zo Space Launch Complex 40 na Cape Canaveral Space Force Station na Floride. O niekoľko minút neskôr sa prvý stupeň Falconu 9 vrátil a pristál na bezpilotnej lodi„A Shortfall of Gravitas“, ktorá bola podľa spoločnosti umiestnená v Atlantickom oceáne.

SpaceX neskôr potvrdila rozmiestnenie 23 satelitov.

Starlink podľa SpaceX dodá vysokorýchlostný širokopásmový internet na miesta, kde bol prístup nespoľahlivý, drahý alebo úplne nedostupný.

UPDATE: Starlink, satelitná jednotka SpaceX, je opäť v prevádzke po krátkom výpadku, ktorý postihol tisíce používateľov, uviedla spoločnosť v utorok. "Problém so sieťou bol úplne vyriešený," uviedol Starlink v príspevku na X. Podľa webovej stránky Downdetector.com, ktorá sleduje výpadky, boli dnes služby Starlink nefunkčné približne o hodinu skôr, čo sa týkalo 41 393 používateľov.

Starlink spoločnosti SpaceX, ktorý vlastní približne 60 % zo zhruba 7 500 satelitov obiehajúcich okolo Zeme, je dominantný vo sfére satelitného internetu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Space.com, Reuters, Foto: Pink Villa / X / SpaceX
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies