Tesla: V Šanghaji stavia továreň na veľkokapacitné batériové systémy megapack

NETKY.SK • 25 Máj 2024, 13:07 • 2 min
Tesla: V Šanghaji stavia továreň na veľkokapacitné batériové systémy megapack

Tesla začala v Šanghaji stavať továreň na veľkokapacitné batériové systémy určené na skladovanie veľkého množstva elektriny nazývané megapack. Fabrika za 200 miliónov dolárov bude jej prvou tohto druhu mimo USA. Správu priniesla AP.

slovakia

left justify in out

Masová produkcia v čínskom závode by mala nabehnúť začiatkom budúceho roka, počíta sa s počiatočnou kapacitou 10-tisíc kusov megapackov ročne.
 
Podľa Tesly môže každý megapack uložiť viac ako 3,9 megawatthodín energie, čo je dosť na zásobovanie 3 600 domácností počas jednej hodiny.
 
Megapacky sú určené najmä pre energetické firmy a komerčné zariadenia. Podobné úložiská nadobúdajú na význame s nárastom výroby elektriny zo slnka a vetra.
 
Čína je svetovým lídrom v inštalácii veterných a solárnych kapacít, čo z nej robí významný trh na skladovanie elektriny.
 
Tesla v roku 2019 otvorila v Šanghaji továreň na elektromobily a montuje tam autá určené pre trhy v Číne, Európe aj inde v zahraničí.
 
Tesla je dvojkou na rýchlo rastúcom čínskom trhu s elektromobilmi, lídrom je miestna automobilka BYD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AP, Ilustračné foto: Freepik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies