Sulík kritizuje konzílium odborníkov. So Sakovou našiel spoločnú reč

NETKY.SK • 12 December 2021, 14:48 • 2 min
Sulík kritizuje konzílium odborníkov. So Sakovou našiel spoločnú reč

BRATISLAVA - Dvojica sa stretla v politickej diskusnej relácii TV Markíza Na telo, kde riešili pandemické opatrenia, povinné očkovanie i novelu Trestného zákona.

slovakia

left justify in out

Vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) a nezaradená poslankyňa Národnej rady (NR) SR z mimoparlamentného Hlasu-SD a exministerka vnútra Denisa Saková sú proti povinnému očkovaniu proti ochoreniu COVID-19. Sulík zopakoval, že minister školstva Branislav Gröhling (SaS) podporuje povinné očkovanie pre niektoré skupiny. Potvrdil, že v SaS nemajú jednotný pohľad na túto otázku.

 

img

 

Saková zdôraznila, že povinné očkovanie je podľa jej názoru zásahom do ľudských práv. V prípade, že by sa takéto opatrenie odobrilo napríklad u zdravotníkov, zo systému by odišli viacerí lekári či sestry, čo by mohlo viesť k jeho kolapsu. Sulík s ňou súhlasil.

 

Prečítajte si tiež: Milan Krajniak potvrdil, ako to bude s návštevami rodiny počas Vianoc

 

Vicepremiér informoval, že vláda by mala na budúci týždeň rokovať o tom, ako bude upravené cestovanie ľudí cez Vianoce za rodinou. Myslí si, že ľuďom to bude umožnené. Sulík tiež tvrdí, že konzílium odborníkov už nebude počúvať. Myslí si, že by ho mali tvoriť aj odborníci z iných oblastí, nie iba infektológovia a epidemiológovia. Nový koronavírus podľa jeho slov pomaly ustupuje a pandemická situácia sa zlepšuje. Chcel by preto umožniť otváranie reštaurácií. O situácii by mala ešte v nedeľu rokovať koaličná rada.

 

img

 

Sulík doplnil, že nesúhlasí s návrhom nového trestného činu šírenia nepravdivej informácie v rámci novely Trestného zákona z dielne ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Myslí si však, že ide o najproduktívnejšiu ministerku. Saková dodala, že je za to, aby antidrogová politika štátu bola nastavená prísne, ale vie si predstaviť zníženie drakonických trestov napríklad v prípade marihuany.

 

Možno vás zaujme: Konzílium odborníkov kritizuje nové opatrenia!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies