Súd rozhoduje o vine Mariána Kočnera a Aleny Zsuzsovej, očakáva sa rozsudok

NETKY.SK • 19 Máj 2023, 15:35 • 2 min
Súd rozhoduje o vine Mariána Kočnera a Aleny Zsuzsovej, očakáva sa rozsudok

PEZINOK - Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračuje v piatok popoludní hlavné pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a prípravy vrážd prokurátorov. Očakáva sa vyhlásenie rozsudku.

slovakia

left justify in out

Obžalovaná Alena Zsuzsová nie je na hlavnom pojednávaní prítomná. "Vzdávam sa svojho práva posledného slova," uviedla v liste, ktorý adresovala senátu ŠTS. Súd žiadosti obžalovanej o konanie v jej neprítomnosti vyhovel. V prípade Kuciakovej vraždy z februára 2018, pri ktorej prišla o život aj jeho snúbenica Martina Kušnírová, rozhodujú súdy už len o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. ŠTS ich v septembri 2020 pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd SR vrátil prípad naspäť. Právoplatné sú tri rozhodnutia.

 

Vykonávatelia vraždy Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody, Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne. ŠTS napokon spojil do jedného konania aj kauzu prípravy vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho. Okrem Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej tu čelia obžalobe aj Darko D. a Dušan K. Tomáš Szabó bol už skôr vylúčený na samostatné konanie, priznal sa a súd ho právoplatne uznal za vinného. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies