Stredajšie slabé zemetrasenie pri Michalovciach malo magnitúdu 2,2

NETKY.SK • 27 Apríl 2023, 12:00 • 2 min
Stredajšie slabé zemetrasenie pri Michalovciach malo magnitúdu 2,2

MICHALOVCE - K slabému zemetraseniu došlo v stredu (26. 4.) o 19.47 h s epicentrom 12 kilometrov južne od Michaloviec.

slovakia

left justify in out

"Lokálne magnitúdo bolo 2,2 a hĺbka vyšla okolo 16 kilometrov," potvrdil vedúci oddelenia seizmológie Ústavu vied o Zemi (ÚVZ) Slovenskej akadémie vied (SAV) Kristián Csicsay. Epicentrum sa nachádzalo v oblasti Michalovského okresu, kde sú obce Budkovce, Sliepkovce, Zemplínska Široká, Palín a Stretava.

 

"Zatiaľ máme desať makroseizmologických dotazníkov a ľudia to popisovali ako otrasy slabé až stredné a prirovnávali to k trhnutiu alebo chveniu. Niektorí počuli aj nejaký zvuk. Tí, ktorí boli v blízkosti predpokladaného epicentra, tak popísali zvuk ako strednú detonáciu," priblížil Csicsay. K dvom zemetraseniam došlo v tomto regióne pred tromi rokmi. Prvé z 24. apríla 2020 s epicentrom pri Zemplínskej šírave malo magnitúdo 3,4. Ďalšie slabšie s magnitúdom 2,3 zaznamenali o šesť dní neskôr pri obci Nacina Ves. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies