Starosta Kyjeva vyzval ľudí, ktorí ušli, aby sa ešte nevracali

NETKY.SK • 5 Apríl 2022, 06:56 • 2 min
Starosta Kyjeva vyzval ľudí, ktorí ušli, aby sa ešte nevracali

KYJEV – Starosta Kyjeva Vitalij Kličko v pondelok vyzval obyvateľov ukrajinského hlavného mesta, ktorí ušli pred konfliktom, aby sa do mesta „ešte aspoň týždeň nevracali“. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

„V prvom rade platí v niektorých častiach Kyjevskej oblasti 24-hodinový zákaz vychádzania. A takisto sa v mestách blízko Kyjeva, kde prebiehali boje, našlo obrovské množstvo výbušných zariadení - ktoré môžu predstavovať veľké nebezpečenstvo,“ vysvetlil starosta. „Nemôžeme vylúčiť ani možnosť raketovej paľby. Áno, naše sily protivzdušnej obrany pracujú dokonalo. Ale stať sa môže čokoľvek. Takže žiadam ľudí, aby trochu počkali a ešte sa nevracali,“ dodal Kličko. Ukrajina a západné veľmoci spochybnili sľub Ruska, že zmierni svoje vojenské aktivity okolo mesta Černihiv a metropoly Kyjev, ktorý dalo počas osobných rokovaní minulý týždeň v utorok v tureckom Istanbule.

 

img

 

Ukrajinská armáda tiež varovala, že stiahnutie ruských vojakov z okolia Kyjeva a Černihivu „je pravdepodobne len striedaním jednotlivých útvarov a má ostatných zmiasť“. Hnev po celom svete a obvinenia z páchania vojnových zločinov ruskými vojakmi na Ukrajine vyvolal nález masových hrobov a tiel na uliciach v mestách pri Kyjeve. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pripísal vinu za „mučenie“ a „zabíjanie civilistov“ priamo lídrom v Moskve.

 

Možno vás zaujme: Pred 80 rokmi ušla z Ukrajiny pred inváziou Nemcov, ako 98-ročná je zas na úteku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies