Silné krupobitie: Na lietadle Austrian Airlines za letu poškodilo okná cockpitu a odtrhlo nos. Vydali Mayday + VIDEO

NETKY.SK • 10 Jún 2024, 12:44 • 3 min
Silné krupobitie: Na lietadle Austrian Airlines za letu poškodilo okná cockpitu a odtrhlo nos. Vydali Mayday + VIDEO

PALMA DE MALLORCA/VIEDEŇ - Cestujúci určite tak ľahko nezabudnú na svoj let s lietadlom spoločnosti Austrian Airlines. To totiž utrpelo v nedeľu značné škody v dôsledku krupobitia, ktoré oddelilo časť prednej časti lietadla, informovala letecká spoločnosť. Správu priniesla ABCNews.

slovakia

left justify in out

Let OS434 letel zo španielskej Palmy de Mallorca do rakúskej Viedne, keď sa dostal do búrkovej oblasti, uviedla spoločnosť Austrian Airlines vo vyhlásení pre ABCNews. Krúpy okrem iného poškodili najmä okná pilotnej kabíny a nos lietadla. Ako vidno na fotografii, ten sa oddelil od zvyšnej časti lietadla.
 
"Myslím, že sme boli asi 20 minút pred pristátím, keď sme sa dostali do oblaku krupobitia a búrky a začali sa turbulencie," uviedla pre ABCNews prostredníctvom textovej správy Emmeley Oakleyová, pasažierka letu.

Oakleyová napísala, že v kabíne počuli výrazné krupobitie, ktoré zasiahlo ich lietadlo.
 
"Určite sme cítili, ako krúpy padajú na lietadlo, bolo to veľmi hlasné a silné,“ napísala Oakleyová.
 
Keď lietadlo - Airbus A320 - prechádzalo nepriaznivým počasím, ktoré podľa leteckej spoločnosti nebolo pre posádku viditeľné na radare, bol kvôli poškodeniu vydaný signál Mayday.
 
Oakleyová odhadla, že lietadlu trvalo asi do dvoch minút, kým preletelo krupobitím. V lietadle lietalo všetko, čo neboli pripevnené – telefóny či poháre.
 
Niektorí ľudia kričali, povedala ďalej Oakleyová, letušky sa im snažili pomôcť.
 
"Palubný personál odviedol naozaj dobrú prácu, aby tých ľudí upokojil," poznamenala.
 
Napriek náročnému záverečnému úseku lietadlo bezpečne pristálo na letisku Viedeň-Schwechat, pričom sa nikomu z cestujúcich nič nestalo, oznámila spoločnosť Austrian Airlines.
 
"Počas 90 percent cesty to bol celkom pokojný let," priznala Oakleyová.
 
Tím odborníkov spoločnosti Austrian Airlines momentálne skúma škody.
 
"Až pri vystupovaní sme si všimli, že lietadlu chýba nos! Piloti odviedli naozaj vynikajúcu prácu, aby všetko prebehlo hladko a bezpečne," dodala na záver Oakleyová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: ABCNews, Foto: krone.at
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies