Sestra Kim Čong-una: KĽDR nepredáva zbrane Rusku

NETKY.SK • 17 Máj 2024, 09:10 • 2 min
Sestra Kim Čong-una: KĽDR nepredáva zbrane Rusku

SOUL/PCHJONGJANG - Vplyvná sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una Kim Jo-čong poprela správy o údajnom obchode so zbraňami medzi Severnou Kóreou a Ruskom. Jej vyhlásenie zverejnila štátna agentúra KCNA. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Dodávky severokórejských zbraní do Ruska označila Kim Jo-čong za „najabsurdnejšiu teóriu“ pozostávajúcu z predsudkov a výmyslov, ktorú je zbytočné hodnotiť alebo interpretovať. Tvrdí, že ide o fámu šírenú nepriateľskými silami. Zbrane vyvinuté v Severnej Kórei nie sú určené na export, ale na obranu proti Južnej Kórei, dodala.
 
USA a Južná Kórea obvinili Severnú Kóreu, že dodáva zbrane Rusku, ktoré ich nasadzuje do vojny na Ukrajine. Moskva aj Pchjongjang tieto obvinenia popierajú.
 
Vzťahy medzi Ruskom a KĽDR sa výrazne posilnili po vlaňajšej septembrovej návšteve severokórejského vodcu Kim Čong-una na ruskom Ďalekom východe a stretnutí s ruským prezidentom Vladimírom Putinom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: KCNA, Reuters, Foto: Kim Jo-čung / nytimes.com
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies